Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Militant d'Endavant (OSAN) detingut per la crema de la pantalla gegant a Terrassa

Segons ha informat L'Accent, a les 12 del migdia del dilluns 10 els Mossos d'Esquadra van detenir Jaume Soler, militant d'Endavant de Terrassa, quan es trobava al seu domicili i en presència dels seus dos fills i la seva companya. La detenció, premeditada, estaria relacionada amb la crema de la pantalla gegant construïda a Terrassa per projectar un partit de la selecció espanyola de futbol el passat 20 de juny, amb intenció de realitzar uns grans fastos espanyolistes. Endavant (OSAN) va assegurar aleshores que no tenia cap relació amb aquesta acció. Alerta Solidària està fent un seguiment de l'arrest i de les mostres de solidaritat amb el detingut, com la concentració davant de la comissaria de Vilanova, on es troba arrestat pels Mossos.

10/08/2009 15:51 Drets i Llibertats

L'acció de la crema de la pantalla durant el partit Sudàfrica-Selecció espanyola, al Raval de Montserrat de Terrassa, va posar fi a l'intent de celebrar els fastos espanyolistes a la ciutat del Vallès, una celebració que comptava amb el suport i promoció de la cadena privada Tele5.

Endavant (OSAN) va emetre posteriorment un comunicat on  es desmarcava "de tota possible vinculació amb els fets ocorreguts, sí aquests han estat provocats, que han ocasionat l'apagada de la pantalla gegant".  La formació independentista havia convocat una concentració sota el lema Stop Espanyolisme. Stop Feixisme en contra de la retrasmissió del partit en una pantalla gegant a la ciutat. En aquest sentit, al seu comunicat valorava que la concentració de rebuig a l'acte espanyolista organitzat per Telecinco (signant del “Manifiesto por la Lengua común”) i l'Ajuntament de Terrassa va ser un èxit, tant de participació com per la difusió dels motius polítics que els havien en portat a convocar-la.

Alerta Solidària ha informat a la seva web del seguiment de la concentració i de la resposta solidària a aquesta detenció. Segons l'organització antirepressiva davant de la comissaria de Vilanova s'hi han aplegat tot de persones per tal de mostrar suport al Jaume Soler. També ha informat que fa pocs minuts l’advocat ha accedit a les dependències policials per tal de conèixer més detalls sobre la detenció. Segons les darrers informacions, en Jaume està acusat de desordres públics i demà passarà a disposició judicial. 

 

 

 

 

 

 

Per saber-ne més

Nota de premsa davant la detenció d'un militant independentista de Terrassa - Endavant (OSAN)

Un detingut per la crema de la pantalla gegant de Terrassa - Diari AVUI

La CUP de Sant Cugat i Terrassa mostren el seu suport al detingut ahir a Vilanova - Llibertat.cat

En Jaume Soler surt en llibertat amb càrrecs dels jutjats de Vilanova - Llibertat.cat

 

Rànquings
 1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
 2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
 3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
 4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
 5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
 6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
 7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
 8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
 9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
 10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid