Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
El Correllengua i la castanyada es reivindiquen aquest cap de setmana

Reivindicació de la festa autòctona, enfront del halloween anglosaxó.

31/10/2013 Cultura

Enguany, el primer cap de setmana de novembre coincideix amb la celebració de la castanyada, i molts Correllengües aprofiten la coincidència per a reivindicar la festa autòctona, enfront del halloween anglosaxó. Aquest és el cas de Tàrrega que organitza La Castanyada pel Correllengua, un conjunt de concerts amb grups de solera com The Targarians, Oques Grasses i Pastorets Rock. La festa continuarà a la capital targarina dissabte 2 a les places del Carme i Major amb, entre d'altres actes, un aplec de cultura popular i el concurs internacional de Titius i Porronaires, i culminarà el diumenge amb la caminada per la llengua fins al Tossal Rodó.

També la darrera nit del mes d'octubre serà de festa a Mataró, amb gresca catalana a la taverna Atzucac, a Piera amb la 10a edició de la Castanyada Rock, que comptarà amb els grups Brams, At versaris, Ebri Knight i Strombers, i a Llorenç del Penedès amb botifarrada i els concerts d'A-Tok i Ai Carai!

El dia de Tot Sants, Santa Eulàlia de Riuprimer ha programat una tarda d'actes a la Casa de Cultura, on hi destaca el concurs Picalletres i l'actuació de l'humorista Quim Vila, mentre que Reus clou els actes de Correllengua amb una rifa de panellets, a la taverna Despertaferro!

El cap de setmana l'atenció se centra a diferents indrets: a la comarca del Priorat, Bellmunt del Priorat organitza diverses activitats infantils i jocs de llengua dissabte i Falset proposa una interessant tarda de diumenge amb "Lectures sobre la terra", de la mà del Casal Popular "Carrasclet". Al Baix Penedès, doble ració de Correllengua: al Vendrell la plaça Nova aplegarà bona part de les activitats amb una adient xerrada sobre la situació del català al conjunt dels Països Catalans i el concert de Cesk Freixas com a màxims exponents, mentre que Llorenç del Penedès programa una tarda de diumenge de vetllada literària, amb la presència de dos recitadors de renom: el mallorquí Carles Rebassa (Premi Ausiàs March) i l'olotí David Caño.


A l'entorn de Barcelona, Sant Vicenç dels Horts inicia el Correllengua amb una nit de dissabte amb els concerts de Pirat's Sound Sistema i de diversos PD i grups locals, mentre que el mateix dia, la plaça de Barcelona de Sant Cugat del Vallès bullirà d'activitat amb una mostra de cultura popular, la glosa de Cor de Carxofa i el concert de Les Absentes com a principals atractius. Finalment, Casserres proposa una tarda de dissabte amb una gimcana infantil per la llengua i l'actuació de bastoners i cantaires, per culminar amb una nit de gresca catalana al Kursaal.

Per a conèixer més detalls dels actes programats arreu, no us perdeu l'agenda.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid