Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
L'octubre s'acomiada amb bullici d'actes de Correllengua
25/10/2013 Llengua
Actes del Correllengua a Reus Actes del Correllengua a Reus

El darrer cap de setmana d'octubre tornarà a bullir d'activitat, amb l'arribada del Correllengua a una vintena de barris i poblacions del Principat. Només a la ciutat de Barcelona, tres barris celebraran actes: a la Vila de Gràcia destaquem la 2a copa intranacional de Glosa que tindrà lloc a la Violeta divendres i el vermut poètic, a la plaça de la Vila el dissabte, al Poblenou també hi haurà programa doble amb els actes centrals a la plaça de Can Saladrigas el diumenge, mentre que a la Dreta de l'Eixample i Sagrada Família, la plaça del Fort Pienc acollirà els actes dissabte 26, dels que ressaltem la cursa per la llengua i el taller de balls tradicionals. Prop de la ciutat de Barcelona, Viladecans organitzarà diverses activitats de les quals destaquem les que se celebraran divendres amb l'homenatge a Martí i Pol i la xerrada sobre la petja del franquisme i la transició a la vila, i, per la seva part, Santa Coloma de Gramenet celebrarà els actes centrals del Correllengua diumenge als jardins de Can Sisteré.

La ciutat de Reus concentra el gruix dels actes aquest cap de setmana, amb la festa per la llengua el divendres a la nit, l'activitat "coneix la teva ciutat" dissabte al migdia o la vermutada el diumenge. Al Maresme, la música serà la protagonista la nit de divendres, amb el concert del grup Botifarra amb seques a Montgat i l'espectacle "Exili, cançons a escena" a Alella. A Arenys de Mar tindrà lloc la 10a edició del tats de vins dels Països Catalans, dissabte a l'edifici del Calisay, i a l'extrem nord de la comarca, Malgrat de Mar tancarà els actes amb una gran cercavila entre d'altres activitats, el diumenge 27. Als peus de Sant Llorenç de Munt, Matadepera esclatarà de festa aquest cap de setmana amb tres jornades de celebració. Hi destacaran la conferència "Estratègia i negociació per la Catalunya independent", divendres al Casal de cultura i la munió d'activitats per a tots els públics de dissabte: cinema infantil, botifarrada... Per la seva part Piera clourà el Correllengua amb la representació teatral de l'obra "Onze de setembre", al Foment, diumenge a la tarda.

Aquest any, el Correllengua arribarà amb força al Priorat. De la mà del Casal Popular "Carrasclet" de Falset, s'han programat actes a la capital de la comarca i a d'altres viles, com ara Cornudella de Montsant i Bellmunt de Priorat. Aquest i els actes que s'esdevindran a diverses poblacions de la Catalunya central, com són Santa Maria d'Oló, els Prats de Rei, Golmés, el Palau d'Anglesola o La Llacuna lideraran el Correllengua aquest cap de setmana. No us perdeu els detalls a l'agenda.

La imatge de la CAL protagonista del Correllengua al Palau d'Anglesola

Entre les activitats programades al Correllengua del Palau d'Anglesola, no ens podem estar de destacar una encesa de flames que ens fa molta il·lusió. Els organitzadors encendran 2.185 espelmes per a representar el logotip que utilitza la CAL des de fa més de quinze anys: el mapa dels Països Catalans que ja ha esdevingut tot un clàssic. L'activitat serà dissabte 26 al vespre, a la plaça Abadia.

El nucli de Malgrat de Mar estrena blog

El nucli de la CAL de Malgrat de Mar ha estrenat nou blog en motiu del pas del Correllengua per la seva població. Aquesta plataforma té la voluntat d'informar de les activitats i campanyes que el nucli impulsi i també de totes aquelles iniciatives que es creïn des d'altres entitats relacionades amb la llengua i la cultura. Aquesta iniciativa segueix l'estel·la d'altres col·lectius relacionats amb el Correllengua que també han creat els seus propis blogs, com ara al Prat de Llobregat, a Santa Coloma de Gramenet o al Lluçanès
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid