Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
Valoracions de la CUP sobre les mobilitzacions de la Diada

Creu que cal mantenir aquesta “tensió mobilitzadora per poder fer efectiu el dret a decidir” i fa una crida a participar a la manifestació del 19 d’octubre

11/09/2013 Política

Àlex Maymó, portaveu de la CUP i membre del Secretariat Nacional, ha fet públiques les valoracions de la candidatura sobre les mobilitzacions de l’Onze de Setembre. I ha destacat, sobretot, la necessitat de “mantenir la tensió mobilitzadora més enllà de l'Onze de Setembre per poder fer efectiu el dret a decidir”. Per això, ha fet una crida a la participació del 19 d’octubre en la manifestació que convoca la plataforma “Independència per canviar-ho tot” a Barcelona.

Ha destacat la importància que pren el poble, per sobre de governs i de mercats financers, i la seva capacitat de decidir el futur “en un referèndum vinculant que ha de tenir lloc durant el 2014” i que “cap llei injusta pot impedir”.

La Via Catalana l’ha considerada un primer pas, perquè les mobilitzacions no s’han d’aturar si realment es vol dur a terme polítiques econòmiques i socials en favor de la majoria social. Per fer-ho, però, el poble ha de prendre el protagonisme i “anar més enllà del que aquells que manen de debò, la patronal i els mercats financers, estan disposats a acceptar”.

I és que, en paraules de Maymó, “l'èxit de la Via Catalana, el de les mobilitzacions de l'esquerra independentista, i el de les cadenes humanes que es convocaven en favor dels Països Catalans i en defensa dels serveis públics demostren que som un poble viu que lluita per la llibertat i per un canvi de model polític i social”. Ara, doncs, hi ha una altra cita amb aquest compromís el 19 d’octubre a Barcelona “per canviar-ho tot”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid