Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
L'Esquerra Indepedentista del Camp presenta els actes de la Diada
06/09/2013 Política
Aquesta tarda,  a la plaça Evarist Fábregas de Reus, els col·lectius que conformen l’Esquerra Independentista del Camp (EIC) han presentat públicament els actes programats, en motiu de la Diada de l’11 de Setembre. “Independència per canviar-ho tot”, serà el lema de la manifestació d’enguany, amb l’objectiu de promoure el debat sobre quin model de país construiran tots els catalans i catalanes un cop assolida la independència.

Davant de la crisi econòmica, social i nacional que estan vivint els Països Catalans, l’EIC entén que el procés sobiranista encetat al Principat, ha de donar resposta als problemes que pateixen tots els catalans i catalanes. Per aquest motiu, Laia Carbó de l’organització juvenil Arran de Reus, ha criticat que “ja no ens serveix el discurs de primer la independència i després ja ho veurem, sinó que des d’ara mateix, la mobilització i el debat ciutadà és imprescindible per tal d’evitar que un cop més, els polítics dirigents d’aquest país no ens tornin a estafar”. I, ha afegit que “davant les últimes declaracions de Mas, la realització d’una consulta i de construir un nou estat que beneficiï al conjunt de la població, només depèn de la força que tinguem al carrer”.

En aquesta línia, la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Valls Lurdes Quintero, ha explicat que el lema que encapçala els actes que organitza l’Esquerra Independentista aquest 11 de Setembre, planteja “la necessitat de plantejar una ruptura democràtica que permeti als catalans i catalanes exercir el dret a l’autodeterminació i escollí en quin model de país volem viure”. Segons Quintero, “ni la negociació amb l’Estat espanyol ni els plans B ajudaran a que el poble català pugui exercir el seu dret a decidir, sinó que això només ho farà possible la pressió popular”.

Un any més, el plat fort dels actes de la Diada al Camp serà la manifestació que arrencarà des del Mercat Central el dia 11 a 2/4 de 8 del vespre, i acabarà a la plaça Evarist Fábregas, on precisament s’ha realitzat la roda de premsa. Edgar Fernández, de la CUP de Reus, ha explicat que la manifestació seguirà el mateix model de cada any, amb la participació d’elements de la cultura popular i un caràcter reivindicatiu, així com que el manifest el llegirà la diputada al Parlament de la CUP-AE d’origen valencià, Isabel Vallet.

Fernández ha explicat que enguany s’han organitzat més actes que mai des de l’Esquerra Independentista, com les ja tradicionals marxes de torxes, i per primer cop, una manifestació el dia 10 al vespre a Tarragona, que arrencarà a 2/4 de 9 des de l’estàtua dels Despullats.

Per últim, Fernández ha criticat durament al govern municipal de Reus, el qual s’ha negat a convocar una junta de portaveus extraordinària (i no remunerada), per tal que l’Ajuntament aprovés una declaració de suport a tots els actes programats per aquesta Diada, entre ells la Via Catalana cap a la Independència. Segons Fernández, “això és un error històric, ja que l’Ajuntament donarà l’esquena als actes que mobilitzaran més reusencs i reusenques en tota la història, mentre, que els socis de CiU es dediquen a repartir banderes espanyoles, al pas de la Vuelta

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid