Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
La CUP fa una crida a participar a la Via Catalana i als actes de l'Esquerra Independentista

En una roda de premsa els portaveus de la CUP van destacar els eixos principals de la candidatura independentisa en aquesta Diada Nacional

04/09/2013 Política

El portaveu de la CUP, Lluís Salas, va fer una crida ahir dimarts des de la sala de premsa al Parlament perquè la societat catalana assisteixi a la Via Catalana del proper Onze de Setembre, així com a la convocatòria per encerclar La Caixa a Barcelona i l'Hostpital Trueta de Girona. Amb aquesta crida a la mobilització es va plasmar la compatibilitat amb l'assitència als més de setantena actes convocats per l'Esquerra Independentista, entre els quals ha destacat cinc manifestacions que es duran a terme a Girona, Mataró, Lleida, Reus i Barcelona.

El portaveu de la CUP va defensar que la independència s’ha d’entendre com una "una eina clau per a la superació de les desigualtats socials, econòmiques i polítiques."

En aquest sentit va insistir en la importància de començar a posar sobre la taula quina serà la “correlació de forces” que s’establirà en un possible nou escenari d'emacipació nacional. Un escenari que des de la CUP consideren que només s’aconseguirà si la Generalitat de la CAC té la voluntat de practicar “desobediència civil i institucional” per convertir Catalunya en un estat plenament independent "de l'Estat espanyol i de les elits econòmiques."

Plantejaments clau per aquesta Diada del 2013

Salas va destacar les quatre idees-força de la CUP en aquesta Diada: un de les quals és reclamar la necessitat d'un referèndum vinculant per l'autodeterminació que ens condueixi a la independència, i no una ambigua "consulta." En aquest sentit va recordar que el govern de la Generalitat de la CAC no pot allargar en el temps la data del 2014 com a data per exercir aquest dret.

Una segona idea-força dels plantejaments de la CUP parteix de la inevitable desobediència civil i institucional per arribar a aquest marc de ruptura per la independència.

Com a tercer punt va traslladar l'oposició de la CUP a qualsevol pacte entre elits per reformular el projecte de permanència a l'Estat espanyol, destacant que la CUP és un dels garants de la ruptura amb l'Estat espanyol. En aquest sentit va subratllar que el terme "Estat propi" és ambigu i un eufemisme utilitzat per alguns partits polítics per no emprar el terme independència, fet davant del qual la candidatura independentista plantejarà una pedagogia constant per recordar que l'objectiu darrer de les mobilitzacions populars que viu el país és l'allibermament nacional.

Un quart punt d'aquestes idees força enllaça amb el lema de la candidatura per aquest 11 de Setembre, "Decidim independència", la idea de la "independència per canviar-ho tot" com "una oportunitat i una eina" per la superació de les desigualtats socials, econòmiques i polítiques que ja han denunciat els diputats de la CUP durant el darrer any.

Arrufat: omplir de contingut el concepte independència

El diputat de la CUP-EA Quim Arrufat va expressar la necessitat de la participació a la Via Catalana per la independència, però també va recordar que és és important "omplir de contingut el concepte independència d’acord amb la voluntat ciutadana."

Arrufat també va apel·lar a les classes populars catalanes a omplir de contingut aquest accés a la nova sobirania per "obrir les portes a un redisseny democràtic constituent per poder sentar les bases amb la voluntat majoritària de la seva població." En el mateix sentit que Salas va remarcar que aquest procés l'ha de conduir la majoria social i no "la voluntat de cap altre país ni de cap elit economica que ens digui com ha de ser el nostre país."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid