Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
Els kurds de Síria exposen la seva situació

En una entrevista publicada ahir al diari GARA els kurds de Síria expliquen que van apostar des del principi del conflicte per una «tercera via» (ni amb Bashar al-Assad ni amb la insurgència àrab)

28/08/2013 Internacional
Els colíders del Partit de la Unió Democràtica-PYD (Àsia Abdula i Salih Muslim) Els colíders del Partit de la Unió Democràtica-PYD (Àsia Abdula i Salih Muslim)

En una entrevista que el diari basc fa als colíders del Partit de la Unió Democràtica-PYD (Àsia Abdula i Salih Muslim) expliquen que a “Síria no hi ha un conflicte militar sinó polític que es resoldrà quan tots els agents estrangers involucrats així ho vulguin” i que “La nostra proposta des d'un principi era la d'una revolució pacífica i la nostra posició la de l'autodefensa.”.

Els caps del PYD que des del 19 juliol 2012 controlen les àrees kurdes de Síria (malgrat alguns combats amb els islamistes) afirmen que pateixen als Assad durant dècades i que “l'oposició ens ha donat l'esquena pel que cap kurd de l'oest permetrà a ningú de fora interferir en les nostres pròpies decisions.” i que “Nosaltres comptem amb les nostres pròpies forces, els comitès de defensa populars, el YPG, i estan demostrant que són capaços de defensar el nostre territori” (veure vídeo).

Els líders del PYD també afirmen que en relació a la situació de la dona kurda que “Són dues revolucions simultànies: la del nostre poble i la de la dona. Totes les nostres organitzacions estan vertebrades en quotes d'un 40% per dones, un altre 40% per a homes i un 20% per individuals, independentment del seu gènere. Des de l'inici de la revolució hem posat en marxa 16 centres d'assistència a la dona i tres acadèmies a Efrin, Kobani i Qamislo que busquen eliminar la mentalitat patriarcal imperant en la societat des de fa milers d'anys.”. Els líders kurds acaben l'entrevista afirmant que Síria “és un caos controlat” i que tot i que ells són els aliats naturals d'Occident aquest “els hi dóna l'esquena”.


En relació als enfrontaments entre els kurds de Síria i els gihadistes GARA informa que segueixen els combats entre les milícies del PYD i el jihadista Front al-Nosra a la zona de Jal Agha i a altres poblacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid