Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra Independentista
Commemoració a Artés del 30è aniversari la VI Trobada Independentista

Aquesta trobada va servir per avançar cap a la constitució del Moviment de Defensa de la Terra

18/09/2013 Política
Aquest divendres 20 de setembre se celebrarà un acte de commemoracióde la VI Trobada Independentista, celebrada el 1983 a Artés (Bages).

L'acte serà a les 20h a l'Ateneu la Falç, i comptarà amb les intervencions i l'Ernest Clotet, regidor de la CUP a Artés; Toni Casserras, participant en la Trobada de 1983, i Albert Botran, historiador. L'acte està coorganitzat per la CUP D'artés i el Moviment de Defensa de la Terra (MDT).

Les Trobades Independentistes venien celebrant-se des de finals dels setanta. La de 1983, però, va ser especialment transcendent, perquè va servir per avançar cap a la constitució del Moviment de Defensa de la Terra, que seria una organització aglutinadora de l'independentisme combatiu.

L'acte està enfocat amb l'objectiu de contextualitzar aquell esdeveniment, i de valorar la trajectòria de l'esquerra independentista durant els últims trenta anys. Ja que, com explicita el lema de l'acte, la feina que va fer l'independentisme en aquells anys va significar "sembrar la llavor d'un poble lliure", i ara podem començar a recollir-ne els fruits.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid