Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Més de 300.000 persones ja s’han inscrit a la Via Catalana cap a la Independència

Osona i Tarragona es mobilitzen aquest cap de setmana amb dues grans cadenes humanes

07/08/2013 Política

Més de 300.000 persones ja s’han guardat un lloc per a la història 34 dies després que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) obrís el formulari d’inscripcions a través de la web. Amb la Via Catalana cap a la Independència, que superarà els 400  quilòmetres i passarà per 86 municipis catalans, l’ANC pretén que la Diada es converteixi  en l’avantsala de la independència i que provoqui la convocatòria de la consulta, amb una  pregunta clara i concisa, el més aviat possible.

Es multipliquen les cadenes humanes

Com a prèvia de la gran cadena humana de l’Onze de Setembre, l’Assemblea està duent a terme durant l’estiu diversos assajos que estan congregant milers de persones. Aquest cap de setmana comptarà amb dues grans cadenes; a Tarragona i a Osona. El dissabte 10 d’agost, Tarragona per la Independència ha convocat una cadena humana que anirà del Pla de la Seu a la Plaça de la Font. L’endemà, el diumenge 11 d’agost, serà el torn de la cadena ‘En defensa pròpia’, en què es necessiten 4.000 persones per fer que la cadena vagi de Folgueroles a Vic.

Els trams a omplir

Tot i el bon ritme d’inscripcions, encara queden diversos trams interurbans, especialment al sud del país –i alguns del nord, com el que va de Figueres al Pertús- per omplir. És per això que des de l’ANC es demana que totes aquelles persones que puguin es mobilitzin als trams amb una ocupació més reduïda. En aquest sentit, la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha demanat a totes aquelles persones que ja s’han inscrit a trams amb alta ocupació que, si poden, es desapuntin i s’inscriguin de nou als trams amb baixa ocupació. Forcadell ha afegit que mentre que "l'any passat, el país es va desplaçar a Barcelona, ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori”.

Presentat el cartell i el vídeo promocional

El passat 30 de juliol, l’Assemblea va presentar el cartell i el vídeo promocional de la mobilització, dues peces complementàries, ja que mentre el primer és potent visualment, perquè sigui fàcilment identificable i cridi l’atenció a aquells que no coneguin la Via Catalana, el segon transmet amb més serenitat el missatge integrador i transversal de la cadena humana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid