Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El Consell amenaça els participants del tram de la cadena humana al País Valencià

El vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, ha realitzat unes declaracions amenaçant "que es prendran les mesures necessàries" contra la cadena humana de la Diada que s'estendrà al País Valencià

31/08/2013 Política

Ciscar ha afirmat que el Govern valencià "es posicionarà en contra" de qualsevol acte que tingui a veure "amb l'expressió del dia d'afirmació nacional d'alguna comunitat autònoma" que es realitzi en territori valencià. Malgrat que desconeixia si es tractava d'una mobilització autoritzada o no per les administracions, en aquest sentit ha al·legat que "s'estudiaria la legalitat de l'actuació, i si s'ha de prendre alguna mesura, no tinguen el més mínim dubte que es prendrà." Aquesta resposta ha estat acompanyadda d'evasives, afirmant que "no tenen cap constància oficial" que la marxa es produirà des de la Sènia fins a Vinaròs.

Aquestes declaracions han estat realitzades com a resposta a les preguntes dels periodistes durant una roda de premsa posterior al primer ple del Consell celebrat després de les vacances d'estiu.

El representant del Govern valencià ha respost que "El territori valencià està molt ben definit a l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, i el Govern valencià no tolera cap tipus d'ingerències en aquest sentit." El Govern valencià es posicionarà, ha anunciat, "totalment en contra" d'unir diverses poblacions del Principat amb el País Valencià, des de les Terres de l'Ebre fins a Vinaròs.

El vicepresident ha argumentat també que el Consell entén al País Valencià "no poden celebrar-se actes relacionats amb l'expressió del Dia d'afirmació nacional o autonòmica de qualsevol altra Comunitat autònoma", però no ha citat cap element jurídic per sustentar aquesta afirmació.

Els mitjans es fan ressò de les amenaces

La major part dels diaris els Països Catalans i de l'Estat s'han fet ressò d'aquestes amenaces, però per ara les coaccions despreses de les declaracions de Ciscar no han rebut respostes de rebuig per part dels partits parlamentaris.

El diari El Munto publica la notícia amb el titular El Consell 'no tolerarà' que la marxa independentista catalana arribi a Vinaròs, mentre que a Las Provincias, en canvi, apunten a la idea que Acció Cultural del País Valencià no ha sol·licitat el permís per realitzar la cadena, sinó per un acte a favor de "la llengua i la llibertat." El titular del diari valencià El Consell prendrà «mesures» perquè la cadena independentista no entri a Vinaròs també altres aspctes de la mobilització, com ara el fet que s'iniciarà a les 17,07h (i no al es 17,14h com es fa al Principat), o bé les declaracions d'Eliseu Climent a favor de l'agermanament amb les entitats Òmnium Cultural i lObra Cultural Balear.

Quant als mitjans del Principat La Vanguardia publica el de Císcar adverteix que prendran mesures si s'estén a la Comunitat la cadena humana amb motiu de la Diada. El Periódico, en canvi, destaca un suau El Govern valencià s'oposarà que la cadena humana arribi a Vinaròs.

Els mitjans digitals generalistes han difós en poques hores la notícia i el to d'amenaça de les declarcions del responsable del Consell. La Veu del País Valencià informa que  La Generalitat s'oposa al fet que la marxa independentista arribe a Vinaròs. El titular de Vilaweb indica que El Consell amenaça els organitzadors de la cadena humana al País Valencià, mentre que 20Minutos destaca que Císcar adverteix que prendran mesures si s'estén a la Comunitat la cadena humana amb motiu de la Diada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid