Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
Alemanya legalitza un tercer gènere per als nadons

El canvi en la normativa permet als pares la possibilitat de deixar en blanc la casella de gènere per a aquells nadons nascuts físicament amb ambdós sexes, coneguts com nadons hermafrodites

21/08/2013 Gènere
A partir l'1 de novembre a la República d'Alemanya oferirà als pares tres opcions per omplir el certificat de naixement dels seus nadons: "masculí", "femení" i "en blanc". Es tracta d'una resolució revolucionària que converteix Alemanya en el primer país europeu a oficialitzar la tercera opció de gènere.

La nova llei aprovada al maig, però donada a conèixer només fins ara, ofereix la possibilitat que més endavant, en edat adulta, aquestes persones amb sexe indeterminat puguin triar si volen estar sota la categoria masculina o femenina.

Però també s'ofereix l'opció de quedar sota la categoria del tercer gènere o indeterminat i no haver de triar en cap moment de la seva vida entre cap de les dues opcions.

Tal i com assenyala www.bbc.co.uk, a Alemanya, alguns mitjans de premsa estan qualificant aquesta nova llei com una "revolució legal." De fet suposa una opció inèdita que obre les portes als drets sobre la identitat sexual de les persones.

No obstant això, encara no hi ha detalls sobre com la nova llei afectarà l'ús del gènere en altres documents oficials com els passaports, on cal triar entre una "M" i una "F", i és clar, especialment davant la intrasigència dels altres estats que es preveu que plantegin traves a aquesta mesura.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid