Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fotografia
The Nu Project i l'art de retratar les personalitats i les particularitats de les dones

El projecte fotogràfic, obert a la participació de tot tipus de dones, aterrarà aquest any a la península ibèrica

25/03/2013 Gènere

Ni models, ni maquillatge, ni glamour. Aquests són els requisits bàsics de The Nu Project, un recull fotogràfic de nus artístics de dones de tot el món. Un projecte que va començar l'any 2005 i que posa el focus en el més important de les persones: les seves personalitats, els espais on es mouen, les inseguretats i les seves particularitats; allò que les fa especials, úniques.

Des de la seva arrencada l'èxit ha estat indiscutible; dones de tot el món s'han posat davant de les càmeres de The Nu Project. Ho constaten les mateixes protagonistes: "La revolució va començar dins meu" mesos abans de saludar els fotògrafs. "Rebre un correu dient que havia estat seleccionada pel Nu Project va ser com rebre una invitació per una jornada de portes obertes a la meva nova casa: el meu propi cos".

Una altra de les noies afirma que "veure les imatges d'aquestes dones tan felices, finalment confiades a mostrar-se a si mateixes, sense cap por als seus ulls... Això em va sacsejar i va fer canviar la meva opinió". I assenyala que "a través d'aquestes fotos sé que sóc capaç de mirar-me a mi mateixa i veure no la pell jove que tenia però el mateix esperit que encara està dins meu".  "Això és el que aquestes fotos capturen de totes nosaltres", manifesta.

A la península ibèrica aquest any

Des del 2005, 150 dones del nord i el sud del continent americà s'han deixat retratar per The Nu Project. Però l'experiència es vol expandir arreu del món, i aquest any està previst que aterri a la península ibèrica, segons han anunciat els seus creadors, que encara no han confirmat les dates en què es faran les sessions fotogràfiques.

El projecte és gratuït i està obert a tot tipus de dones de més de 21 anys. Per participar-hi només s'ha d'omplir un formulari.

Les dones i la regla

Relacionat també amb l'ús de la fotografia per trencar tabús i perjudicis de gènere, la fotògrafa Emma Arvida Bystrom ha publicat una col·lecció de fotos titulada "Hi haurà sang" on visualitza la menstruació retratant dones mentre fan activitats quotidianes com llegir, fer esport, fer servir el mòbil o canviar-se el tampó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid