Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Gènere
Arran Reus denuncia l’Ajuntament per "desenvolupar dinàmiques sexistes"

El consistori va decidir ahir tapar els cossos nus de les estàtues de la plaça de les Basses.

09/04/2013 Gènere
El consistori va decidir ahir tapar els cossos nus de les estàtues de la plaça de les Basses. El consistori va decidir ahir tapar els cossos nus de les estàtues de la plaça de les Basses.

Arran Reus va emetre un comunicat ahir per denunciar que l’Ajuntament desenvolupa dinàmiques sexistes ja que "ara censura estàtues que representen cossos naturals de dones, no mitificats ni mercantilitzats, mentre que durant la problemàtica del cartell de Carnaval l’alcalde sols manifestà una crítica tènue i no mostra cap intenció d’impedir que un cartell que discriminava la dona pogués ser distribuït per Reus".

L'organització juvenil es refereix a la decissió municipal d'haver tapat els cossos nus de les estàtues de la plaça de les Basses, presumptament per pressió de l’Associació d’Integració Gitana de Reus per tal de celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano.

Tot i axí, el comunicat aclareix que l'organització juvenil està d’acord en preservar i donar a conèixer la cultura gitana que s’ha desenvolupat arreu dels Països Catalans al llarg del temps. També assenyala que amb l’arribada de noves onades migratòries en els darrers anys i amb l’esclat de la crisi econòmica s’ha fet més necessari que mai fomentar la interculturalitat entre les diverses realitats socials i culturals establertes com a forma d’evitar brots racistes o xenòfobs que busquin culpar els gitanos o els nouvinguts dels problemes intrínsecs del capitalisme.

Segons la nota, els joves de l'Esquerra independentista convidem a tot el poble gitano, especialment a les seves dones, i a l’Associació d’Integració Gitana de Reus a debatre i desenvolupar, a partir de les seves bases culturals, un treball feminista per tal de poder situar la dona com un igual dins la societat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid