Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP exigeix la dimissió de Teresa Gomis de la presidència del Grup Salut

Demà ho demanarà a la reunió del Grup Salut,  per tal que es generi una nova etapa, que vetlli pel millor funcionament de les empreses agrupades

30/01/2013 Política
David Vidal David Vidal

En la roda de premsa celebrada avui al matí, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Reus David Vidal, ha exigit la dimissió de la presidenta del Grup Salut d’INNOVA Teresa Gomis, per “incapacitat de resoldre els conflictes laborals, l’incompliment dels objectius del decret d’alcaldia post-auditoria, la incompetència per a gestionar la presidència del grup, i l’engany, la manipulació i la desinformació reiterada”.

David Vidal, ja va advertir en la darrera reunió del Grup Salut, que si no canviava el rumb de la presidència del Grup exigiria la seva dimissió. Durant la roda de premsa, Vidal ha esgrimit els motius pels quals creu que Gomis ha d’abandonar aquest càrrec.

En primer lloc, ha ressaltat la incapacitat de Gomis de resoldre els diferents conflictes laborals existents en les empreses del grup. En concret, ha explicat el cas de RELLSA, que fa més d’un any que reclamen que es posi fi a les diferències salarials entre treballadors i treballadores que exerceixen les mateixes funcions, així com que es confeccioni un catàleg de treballadores. També ha explicat la queixa dels treballadors de la funerària, davant el funcionament de la comissió de seguiment del procés de privatització de GESFURSA. Només se van realitzar dues reunions, en les quals la presidenta del Grup Salut hi assistia per explicar fets consumats, obviant l’opinió i participació dels treballadors i treballadores. I, per últim, el cas del comitè d’empresa de l’Hospital, el qual ha formulat diferents peticions d’informació a la presidenta, que aquesta no s’ha dignat ni a respondre, i que es troba a la Inspecció de Treball

En segon lloc, argumenta que la presidenta del Grup Salut no ha complert ni ha vetllat pel compliment dels objectius que conté el decret d’alcaldia, emès en motiu de la presentació de l’auditoria de gestió d’INONVA. Des de l’agost que es publicà aquest, la presidenta ha legitimat diferents pràctiques per estalviar diferents controls d’intervenció i ha fet cas omís del calendari de treball que marcava el decret d’alcaldia.

En tercer lloc, Vidal ha reiterat que fa més d’un any i mig que la CUP va sol·licitar informació de les empreses que no ha rebut. I, ha posat el crit al cel, en la contractació del nou gerent del Grup Salut. Vidal ha denunciat que mentre s’ha convocat un concurs per cobrir aquesta plaça, la senyora Gomis i el senyor Pellicer es van passejar amb el senyor Vallribera per l’Hospital, i que aquest va fer públic que ell seria el nou responsable de la gerència del grup. A més, qüestiona la idoneïtat de contractar Vallribera, quan aquest apareix en l’Informe Crespo, on la Sindicatura de Comptes de la Generalitat va denunciar que no estaven justificats 2,4 milions d’euros dels comptes del Consorci Sanitari del Maresme i la Selva.

Per últim, ha denunciat que Gomis ha vetat propostes de la CUP al Consell d’Administració del Grup Sagessa, a més de les seves declaracions i converses amb comitès d’empresa, càrrecs directius i altres òrgans de govern de l’Ajuntament, on ha acusat la CUP de voler vendre les empreses municipals o ser els responsables de la marxa del fins ara gerent del grup, Garcia Navarro, entre d’altres. També ha denunciat les declaracions de Gomis sobre el cas d’ATOMS i INNOVA, quan va dir que s’havia pogut produir tracte de favor a aquesta primera empresa des del holding. En les investigacions judicials d’aquest cas, els advocats de la CGT que defensen aquest treballador han emplaçat al jutge a cridar a Teresa Gomis com a testimoni.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid