Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
El GT en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona assoleix una de les seves reivindicacions

Ara es centrarà en la defensa aferrissada de Joan XXIII com a hospital de referència

01/07/2013 Res-pública

El recent anunci de la unificació de la gerència de GiPSS (Gestió i Prestació de Serveis de Salut) i l'ICS (Institut Català de la Salut) a la demarcació de Tarragona suposa una primera victòria per al Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública (integrat per la CUP, els sindicats CATAC-CTS, CGT, COBAS i persones a títol individual). Aquesta va ser una de les tres reivindicacions clau que aquest grup va traslladar al delegat territorial del CatSalut Josep Mercadé el passat 17 de juny.

Malgrat el Grup de Treball considera que es tracta d'una bona notícia, critica la negativa per a informar del pressupost assignat per aquest any a l’Hospital Joan XXIII, a GiPSS i a la Delegació Territorial de Tarragona. També valora negativament la pròrroga de pressupostos de 2013, davant dels quals el Catsalut reduirà el pagament de serveis als seus proveïdors de serveis sanitaris (XHUP, ICS, IDI, ICO...). I denuncia que existeix un conveni de col·laboració TECLA/GiPSS/ICS del que els delegats/des sindicals no en saben res, i que no s’està facilitant a ningú. El Grup de Treball explica que “aquestes sinergies de treball poden resultar molt perilloses si no tenen la dotació econòmica adient als serveis que s’han de donar a la població, ja que podran dir que necessiten continuar externalitzant serveis per optimitzar recursos (IDI, banc de sang, magatzem, cuina, ...) i el tercer en discòrdia en aquest conveni és la Tecla”.

Així doncs, el Grup de Treball recorda les altres dues reclamacions: l'obertura de tots els llits de Joan XXIII i el funcionament del Servei d'Hemodiàlisi les 24h al dia, 365 dies l'any; que van ser repetides al llarg de la "Botifarra contra la privatització de la sanitat" que va organitzar aquest grup reivindicatiu la passada tarda. En aquest sentit lamenta l'anunci de les noves retallades pressupostàries a Joan XXIII i denuncia el cinisme del delegat territorial quan afirma que es vetllarà per tal que la qualitat assistencial no es vegi afectada.

Recorda, a més, que el seu objectiu principal és fer partícip a la ciutadania de Tarragona que s'està desmantellant Joan XXIII en favor de la xarxa de Santa Tecla, i que es tracta d'un procés generalitzat arreu del país per a fer negoci a costa de la salut de la població. Per últim, animen a Josep Mercadé a vetllar pels interessos de la sanitat pública a les nostres comarques i, per tant, que s'oposi a aquest fenomen de "Teclarització".

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública seguirà realitzant activitats. Un cop aconseguida la primera de les seves reivindicacions, en endavant es centrarà en la defensa aferrissada de Joan XXIII com a hospital de referència. Anima a la població a participar de les següents accions que organitzi.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid