Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Contra els silencis i els lladres: les mateixes preguntes no respostes
23/07/2013 Jordi Martí Font

Les idees no existeixen fora dels actes. O dit d'una altra manera: pensar i fer són la mateixa cosa... És Harendt però no cito massa perquè sinó les respostes tornaran a tombar sobre coses que no tenen res a veure amb el nucli del que jo preguntava fa una setmana i que el Jordi Collado (membre de l’Executiva Nacional d'ICV) i el Jordi Navarro (de Tarragona) han contestat en sengles articles.

Cobrar 40.000 euros per anar a una sèrie de reunions en què s'aprova un sou de 600.000 euros el primer any i 800.000 euros el segon (i 20 milions d'euros en set anys) per a la persona encarregada d'enfonsar Catalunya Caixa, és indecent. És indecent cobrar aquests diners i és indecent votar que sí a aquest sou. Però encara és pitjor fer-ho de forma secreta, amb compromís de confidencialitat perquè no sa sàpiga. I si no ho creieu així, defenseu-ho públicament tal com jo ho ataco públicament, malgrat el Jordi Navarro digui que de tot això més val no parlar-ne en public... En públic i a tothora, Jordi, ja n'hi ha prou de manca de transparència! Ho faci ICV, com ara fa, o ho faci la CUP,si mai ho fa!

Si tot això que he criticat és fotut, és encara pitjor fer-ho en el nom d'una organització que es diu d'esquerres (ICV), perquè Maties Vives no anava a les reunions del Consell d'Administració de Catalunya Caixa perquè hagués estat síndic de la URV o perquè fos molt bona persona sinó perquè ICV tenia dret a un representant i ell era l'escollit. El meu article preguntava si ICV estava d'acord amb la decisió que havia pres Vives d'atorgar aquest sou a aquest lladre que es diu Todó, res més. I no hi ha resposta.

Podem respondre que hi estem d'acord, que trobem molt bé la feina de Todó i molt malament la de Maties Vives, o a l'inrevés, però crec que no podem dir no res, perquè si l'”esquerra transformadora” que proposa ICV inclou aquesta forma de fer (amb inclou opacitat, sous milionaris per als banquers i sous indecents per a qui els representa en els consells d'administració), millor que pleguem. Si ho preguntava era perquè creia que el partit de què alguns ens parlen ara que no estan al Govern era ben bé un altre...

L'únic que n'he tret en clar ha estat el silenci, l'apel·lació a temes de què jo no parlava, que sóc company dels d'ICV perquè estic en la política representativa (em sembla que algú no ha entès res), l'advertència que no m'equivoqui d'enemic per no perdre la guerra “a mans dels que avui gaudirien llegint-me” (sic) i que som sectaris els que parlem públicament de tot això apel·lant a Gramsci. Sincerament, em sembla que o jo no m'explico o parlem llengües diferents. Per això torno a les preguntes originals: “Ningú a ICV no demanarà explicacions a Maties Vives? Ningú no posarà en dubte tot això? Ningú no farà cap pregunta des de dins? Ningú no farà autocrítica? Ningú? Contra els lladres o dient-los amén?” I, perquè no esn perdem, lladre seria Todó i qui li va dir diu amén, Maties Vives en nom d'ICV, per si no s'havia entès... Ah, i contra els lladres hi estaríem els sectaris..., no?

Valora
Rànquings
  1. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  4. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  5. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
  6. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  7. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  8. La nació catalana, singularitat històrica
  9. “Cal protestar fins i tot quan no serveix de res” (Manuel de Pedrolo)
  10. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid