Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29M
Jornada solidària a Olot amb Genís Martin i els companys de les Corts

La campanya de solidaritat s'estén arreu del territori. Demà es jutgen a tres veïns del Clot, companys llibertaris, detingut també el dia 29M.

04/06/2013 Drets i Llibertats

Dissabte passat, és va celebrar a Olot la jornada solidària amb Genis Martin, el jove veí d'Olot, i els i les companyes de les Corts detingudes el 29 de març de 2012 en el marc de la vaga general convocada per aquell dia.

La jornada va començar amb una concentració a les dotze del migdia davant de l'ajuntament d'Olot, on més d'un centenar de persones s'hi van apropar per mostrar el seu suport i solidaritat amb en Genís d'Olot i els seus companys de militància d'Arran.

A la concentració, familiars, amics, representants d'associacions, sindicats, organitzacions garrotxines, càrrecs electes de la CUP , d'ERC i –a títol personal– dos regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot (Josep Berga, de CiU, i Josep Ferrés, de RCat) van participar de la concentració en què es demanava l'absolució per als joves.

El Grup de Suport va informar dels propers actes i accions que s'aniran realitzant d'aquí al dia del judici, que serà el proper 14 de juny a la ciutat de la justícia de Barcelona. Com la moció que serà presentada en ciutats com Vic i que ja han aprovat pobles de la comarca com Montagut i Oix.

Per altre banda Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària a l'acte, va detallar la manca de proves en aquest cas concret, però sobretot la desproporció i desmesura que representen les peticions de l'acusació a uns suposats actes que en cap cas van ocasionar destrosses en el mobiliari urbà, una desproporció que fent-ne la comparativa amb els casos de corrupció i/o mala gestió és aclaparadora. Majoral també va fer incís que des d'Alerta Solidària, organització dedicada a les tasques antirepressives de l'esquerra independentista i moviments socials, han vist, els darrers temps un enduriment en les peticions fiscals que només poden tenir la voluntat de atemorir a les persones més actives i implicades en la defensa dels drets socials i nacionals.

Un cop acabada la concentració és va fer un dinar solidari a la Plaça Cinema Colom d'Olot que va aplegar un centenar de persones.

La jornada és va acabar amb l'actuació poeticomusical del Pastor i el Pastisser, el concert de la cantautora Marta Rius, i per acabar l'actuació del cantant de hip hop “Previó”, que precisament la tarda del 29 de març de 2012 va resultar ferit d'un tret de pilota de goma dels mossos d'esquadra que li va trencar la clavícula.

Des del Grup de Suport es vol agrair a totes les persones que estan col·laborant amb la campanya per l'absolució d'en Genís i els seus companys, perquè aquest país necessita d'un jovent valent i compromès en millorar-lo.

De 5 anys i mig a 7 anys, a Les Corts, al Clot i també al Vendrell

Aquella Vaga General comptà amb 88 persones detingudes arreu dels Països Catalans pertanyents a diferents moviments socials, 30 de les quals militants de l’Esquerra Independentista. Nombre que acabà amb 12 independentistes imputats més, dies i setmanes més tard. A més de 6 empresonaments, més de 100 persones ferides, 7 hospitalitzades pels impactes de bales de goma i una fantasmagòrica web de delació ciutadana que va ser creada amb gran ressò mediàtic però clausurada d’amagatotis.

Cal destacar la desproporció inèdita que suposa demanar fins a 7 anys de presó per un tall de carrer, el matí, d’aquell ja històric 29M. Acusacions que recauen sobre les companyes de Les Corts, que seran jutjades el dia 14, com les veïnes del Clot, que seran jutjades aquest dimecres dia 5, així com 3 companys de la CUP del Vendrell que seran jutjades passat l’estiu. Similars fets imputables amb idèntiques i fortíssimes acusacions, segons informa Alerta Solidària

El dia 8, jornada solidària a Les Corts (i a la nit a Can Vies, Sants).

També hi ha convocats actes de suport el dia 6 a Banyoles, el 7 a Vic, el 10 a Girona i el 13 a València. I també, el mateix dia del judici, dia 14, divendres, a les 10h, concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

Tres veïns del barri del Clot a Judidici

Aquest dimecres jutgen a tres veïns del Clot, llibertaris, detinguts també el dia 29M i que reben unes acusacions quasi idèntiques a les que pateixen les companyes de Les Corts. Des d’Alerta Solidària també us animem a participar en la concentració de suport del mateix dia 5, a les 10 del matí.

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid