Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CORRUPCIÓ
El fiscal del “cas Palau” acusa CDC de quedar-se 6,6 milions en comissions

Les obres adjudicades a Ferrovial a canvi de les comissions van ser la Ciutat de la Justícia i la línia 9 del metro

15/06/2013 Política

Segons el fiscal hi ha indicis suficients que proven que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va finançar de forma irregular i que va participar en una trama de comissions il·lícites que va permetre a Ferrovial “guanyar” moltes adjudicacions públiques

Durant una dècada Ferrovial va pagar comissions il·legals a CDC per un valor de 6,6 milions d'euros. Les comissions il·legals suposaven un 4% de l'import de l'adjudicació de les obres. El 2,5% anava a Convergència i el 1,5% restant als saquejadors confessos del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull. Tots dos van exercir d'intermediaris en la trama i van garantir que els fons arribessin de manera opaca al partit.

A més a més, Ferrovial va fer arribar a CDC 3,7 milions més que van ser lliurats en efectiu als tresorers de Convergència Carles Torrent (mort el 2005) i el seu successor, Daniel Osàcar, imputat en la causa. El fiscal afirma que dues de les obres adjudicades a Ferrovial a canvi de les comissions van ser la Ciutat de la Justícia i la línia 9 del metro, que van ser aprovades durant l'últim govern de Jordi Pujol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid