Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
El jutge del “cas Palau” confirma la fiança de 3,2 milions d'euros a CDC

El magistrat Josep Maria Pijoan desestima el recurs de Convergència Democràtica contra la fiança per les “sospites fundades” que el partit es va finançar amb diners de la comissions pagades per la constructora Ferrovial

06/04/2013 Política
El jutge que investiga el “cas Palau” ha confirmat la fiança de 3,2 milions d'euros interposada a Convergència Democràtica de Catalunya com a responsable civil a títol lucratiu davant els indicis que la formació es va beneficiar del cobrament de comissions a través de la institució cultural. El partit que lidera Artur Mas havia presentat un recurs contra la fiança que el jutge Josep Maria Pijoan ha desestimat. El mes de juliol de l'any passat Convergència Democràtica per fer front a la fiança va presentar com a aval un terç de la seva seu central del carrer Còrsega de Barcelona.

El jutge afirma que el partit va rebre 3,2 milions d'euros en total a través d'entregues “opaques” de diners per part de Fèlix Millet i Jordi Montull de fons procedents de l'Orfeó Català i el Palau de la Música. Aquests diners van anar a parar als llavors responsables de finances de CDC Carles Torrents (ja mort) i a l'imputat Daniel Osácar, tot i que el destinatari final era el partit o la seva fundació Trias Fargas (actualment CatDem).

La versió del jutge Josep Maria Pijoan es basa en la sospita que Convergència Democràtica va rebre diners “pel pagament d'obra pública adjudicada” de la constructora Ferrovial “sota l'encobriment de donacions” al Palau de la Música. Aquests pagaments serien de fins el 4% del preu de les obres del pavelló municipal de Sant Cugat, la Ciutat de la Justícia i la línia 9 del metro. Diversos documents confiscats semblen indicar que d'aquestes pagaments fets per Ferrovial el partit se'n quedava una quantitat que representava el 3,5% del preu de l'obra adjudicada i que el Palau de la Música (Millet i Montull) se'n quedaven un 0,5%.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid