Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HOMOFÒBIA
La Llei contra l’Homofòbia arriba al Parlament

La llei té el suport de part de l’oposició (PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP i Ciutadans) que sumen 66 diputats de la cambra: un menys que la majoria absoluta. En contra de la llei es posicionen CiU i el PP.

10/05/2013 Drets i Llibertats
Llei contra l'homofòbia Roda de premsa al Parlament de Catalunya després del registre de la proposta de llei contra l'homofòbia

Representants d'entitats del col·lectiu de Gays, Lesbianes, Transexuals i Bisexuals (LGTBI) i d'alguns dels partits de l'oposició van registrar ahir al Parlament de Catalunya la proposta de llei contra l'homofòbia. La llei té el suport de part de l’oposició: PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP i Ciutadans. Són 66 vots a la cambra: un menys que la majoria absoluta. Enfront, CiU i el PP. La consellera de Benestar i Família, Neus Munté, no dóna suport a la proposta. Munté impulsa una llei contra la discriminació més àmplia que no satisfà a les entitats LGTBI.

La proposta de llei contra l’homofòbia que van registrar els partits favorables la tarda d'ahir a la cambra catalana crea eines fins ara inexistents per actuar en situacions d'atacs al col·lectiu LGTBI. La norma, amb pocs precedents a Europa, defineix què s’ha d’entendre per discriminació directa (“tota situació en la qual es trobi una persona que sigui, hagi estat o pogués ser tractada, per raó d’orientació sexual, opció afectiva sexual o identitat de gènere, de manera menys favorable que una altra en una situació anàloga”) i estableix que a banda d’aquesta discriminació directa també pot existir una altra d’indirecta, a més de l’ordre de discriminar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid