Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
Més de 15.000 signatures contra l'abocament de fangs contaminants al port de Maó

El material presenta alts nivells de mercuri i també conté plom i coure, per la qual cosa demanen la paralització dels abocaments

21/03/2013 Territori

Més de 15.000 persones han signat fins ara la petició en la plataforma social Change.org d'internet on es demana que s'aturin els abocaments de mercuri.

Paral·lelament s'estan duent mobilitzacions a Menorca, com la d'ahir, on un centenar de persones es van concentrar a les portes de la seu d'Autoritat Portuària de Balears (APB) en protesta contra l'abocament al mar del dragatge del port de Maó. Enmig d'un gran desplegament policial, amb les mans en alt empastifades de fang i al costat d'una pancarta en la qual es podia llegir “No a l’abocament de fangs contaminats a la mar”, els assistents van proferir proclames com “Això és una vergonya” i “Qui estima Menorca no la destrueix”.

El dragatge afectarà a una làmina d'aigua de 250.000 metres quadrats i està previst extreure 200.000 metres cúbics de materials. L'objectiu és disposar d'uns calats mínims d'entre vuit i nou metres per garantir la seguretat de les maniobres de petroliers i creuers.

APB va adjudicar fa uns dies a Sacyr les obres per un import de 2 milions d'euros. Els treballs estan previstos iniciar-se aquest mateix mes. Entitats com Oceana i el GOB a Menorca han denunciat el projecte en considerar que els llots presenten alts nivells de mercuri, plom i coure.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid