Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Resseguir les passes de Quico Sabaté en el seu darrer viatge

La Comissió 50 aniversari Quico Sabaté organitza els propers 27 i 28 de febrer una ruta per resseguir les passes del lluitador en el seu darrer viatge.

L'últim viatge d’en Quico Sabaté va acabar en solitari a Sant Celoni el dia 5 de gener de 1960, sota les bales de la guàrdia civil i del sometent local, ja que la resta del grup havia estat abatut al setge dut a terme per les forces franquistes al Mas Clarà, masia situada entre Banyoles i Girona, on els guerrillers s’havien refugiat. 

02/02/2010 11:28 Drets i Llibertats

L'any passat, la ruta fou organitzada pel Casal Popular i Independentista Quico Sabaté de Sant Celoni, constava d'un tram de 30 quilòmetres a peu per pistes, camins i corriols de l’Espai d’Interès Natural de l'Alta Garrotxa, entre el punt fronterer de l’Hostal de la Muga i les faldes de la muntanya de Mare de Déu del Mont, mentre que la resta del trajecte fins al Baix Montseny es va fer amb autocar, tot fent una parada per a visitar l’esmentat Mas Clarà. 

Els caminaires van passar la nit de dissabte a diumenge a l’església romànica de Lliurona, després d’un sopar a la vora del foc on agafaran forces per arribar fins a les immediacions de Mare de Déu del Mont, a l’indret on el grup de Sabaté tingué la primera topada amb la guàrdia civil.

 

*Preu de la Ruta: 40 eurus
Tot pagament es farà mitjançant una transferència bancari. Caldrà trucar prèviament al telèfon 679115205 (Arnau) per comprovar disponibilitat de plaça.

*Inscripcions
Persones que no han fet la ruta mai:
del l’1 al 7 de Febrer

Persones que ja han fet la ruta altres vegades:
del 8 al 14 de Febrer

Donat que creiem que la memòria d’en Quico i els valors que ens ha deixat per llegat, cal que siguin difosos el màxim possible, tindran preferència en la inscripció, aquelles persones que encara no hagin fet la Ruta. Tanmateix, aquells/es quel’hagin fet i vulguin repetir-la, contacteu amb l’Arnau.

 

Per saber-ne més:
El 2010 arriba marcat pel 50è aniversari de la mort del guerriller Quico Sabaté 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid