Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Un nou vídeo revela que Felip Puig torna a mentir

A les imatges es pot veure com un agent de la Brigada Mòbil baixa ràpidament d'un furgó de la unitat 4 i dispara un tret d'escopeta GL-06 a les 20:45h, just a la confluència de la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia.

27/01/2014
Ester Quintana en un moment de l'entrevista Ester Quintana en un moment de l'entrevista

El conseller d'Interior, Felip Puig, va tornar a assegurar ahir que la lesió d'Ester Quintana, que va perdre un ull durant la vaga general del 14-N al vespre, no va ser causada per l'actuació policial.  Tot i que un vídeo emès per la televisió Russian Today demostra que Felip Puig no va dir la veritat en la roda de premsa en seu parlamentària, segons informa el setmanari La Directa

A les imatges  d'aquest nou vídeo es pot veure com un agent de la Brigada Mòbil baixa ràpidament d'un furgó de la unitat 4 i dispara un tret d'escopeta GL-06 a les 20:45h, just a la confluència de la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia.

El vídeo es grava des de la plaça de Catalunya i mostra que la trajectòria del projectil és en direcció al passeig de Gràcia (sud-nord). Les imatges van acompanyades de l'àudio del tret, que es pot percebre amb nitidesa. La llista de projectils presentada ahir pel conseller queda desvirtuada per l'aparició d'aquesta nova gravació.

Abans de l'aparició del vídeo, des del Departament d'Interior es donava per definitiva la xifra de 7 projectils de precisió (foam) llançats als carrers propers al passeig de Gràcia. La gravació de Russian Today eleva la xifra a un mínim de 8 i posa sobre la taula de nou els dubtes sobre la fiabilitat dels informes dels Mossos d'Esquadra referents al dia de la vaga general. Tot i axí, avui, en declaracions a Els Matins de TV3, Felip Puig ha tornat a dir que el tret que es veu en aquest vídeo és un dels que ell havia explicat ahir.

Més mentides a la documentació del Departament d'Interior

La xifra de projectils disparats no és l'única informació falsejada aquest matí pel conseller. En el plànol i l'informe que Puig va repartir entre la premsa s'assegura que un projectil de llançadora va ser disparat al passeig de Gràcia en direcció nordest just davant de la Borsa a les 21:05h.

El setmanari La Directa manifesta tenir documents gràfics que demostren que el gatell de l'arma GL-06 es va premer en aquell punt exactament a les 20:51 i 36 segons i, a més, 3 segons abans també es va disparar en el mateix punt un tret amb escopeta de bales de goma.

Per la seva banda, la televisió local de Barcelona (BTV) també ha difós un un vídeo on s'observa un agent de la BRIMO que fa detonar en dues ocasions una escopeta de bales de goma a la vorera Besòs del passeig de Gràcia, entre la ronda de Sant Pere i el carrer Casp, i en direcció on es trobava Ester Quintana.

David Fernàndez: "Aquest país té un problema. Els mossos tenen un problema. Es diu Brigada Mòbil"

El candidat electe per la CUP-AE, David Fernàndez va dir ahir, després d'escoltar les declaracions del conseller que "aquest país té un problema, els Mossos tenen un problema, i aquest problema es diu Brigada Mòbil".

Fernàndez va assegurar no veure "cap diferència" entre el model policial de Puig i el del "franquisme". En aquest sentit, va recordar les nou persones que han perdut un ull a Catalunya per bales de goma dels Mossos des del 2009. Fernàndez va demanar la dimissió de Felip Puig i la dissolució de la Brigada Mòbil. També va assenyalar que seguirà pressionant perquè la justícia resolgui el cas d'Ester Quintana, que va qualificar d'un "cas de violència policial i del sistema".


Valora
Vídeos
David Fernàndez valora la nova compareixença de Felip Puig pel fets del 14-N
CUP-Alternativa d'Esquerres | David Fernàndez: "Aquest país té un problema. Els mossos tenen un problema. Es diu Brigada Mòbil"
14N: Ester Quintana 42 anys, perd un ull a una zona on els #Mossos van disparar trets antiavalots
Testimoni d'Ester Quintana
Ester Quintana, de 42 anys va perdre un ull per l'impacte d'un projectil llançat pels Mossos d'Esquadra el 14N. La seva versió contradiu frontalment la del Conseller d'Interior, Felip Puig.
RODA DE PREMSA DE LA FAMÍLIA I AMICS DE L'ESTER QUINTANA
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid