Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLengua
La Plataforma per la Llengua demana vídeos sobre les #RaonspelCatalà

Durant 3 mesos, demanarà a la ciutadania que digui quines són les raons per les quals parla i viu en català, i les aportacions recollides s'aplegaran en un document final.

26/11/2012 Llengua

La Plataforma per la Llengua ha engegat aquest cap de setmana, coincidint amb el dia de reflexió, una nova campanya #RaonspelCatalà per col·locar la situació de la llengua en el debat públic i per denunciar els constants atacs que rep el català.

Durant 3 mesos, es demanarà a la ciutadania que digui quines són les raons per les quals parla i viu en català, i les aportacions recollides s'aplegaran en un document final. La campanya inclou una aplicació de Facebook per penjar i compartir els vídeos i es llança conjuntament amb un espot per al qual s'ha comptat amb la col·laboració del grup Ix.

La Plataforma  llança aquesta nova campanya de sensibilització en la qual convida la ciutadania a recollir a través d'un vídeo casolà i a compartir les raons particulars que té cadascú per parlar i viure en català. L'acció s'engega en un context clau com són els comicis que se celebraran demà diumenge i pretén col·locar la situació de la llengua catalana en el debat públic i denunciar els continus atacs que des de fa un temps rep el català i que n'obstaculitzen el procés de normalització. Com a acció més visible de la campanya, diversos voluntaris de l'entitat aniran "entrevistant" els ciutadans i els preguntaran quines són les seves raons pel català.

Youtube i facebook

Tots els vídeos, tant els que es demanarà a la ciutadania que enregistri com els que s'aniran recollint amb les entrevistes de carrer, s'aplegaran al canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua, www.youtube.com/PlataformaxLlengua, i també s'ha creat una aplicació específica de Facebook a través de la qual els vídeos es podran fer arribar a l'entitat i compartir-los: apps.facebook.com/raonspelcatala. La campanya correrà també per les xarxes socials amb el hashtag #RaonspelCatalà. Les aportacions recollides s'aplegaran en un vídeo-document final que es presentarà en el seu moment.

També, des d'avui mateix, al canal de YouTube de l'ONG del català s'hi ha penjat un espot que recull 10 d'aquestes possibles raons. El vídeo recull algunes afirmacions que s'han fet sobre el català des de la desinformació o la mala voluntat, i que es rebaten amb dades objectives sobre l'estat de la llengua avui en dia. Veieu-lo a: www.youtube.com/PlataformaxLlengua. El grup Ix ha cedit el seu tema Immersió! de manera desinteressada per a l'espot. La campanya també ha estat possible gràcies al suport de l'Agència Alícia, de la productora Take-Ad-Away i d'Helena Moliné, que s'encarrega de la locució.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid