Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma per la Llengua dóna a conèixer la realitat lingüística del país als turistes

La Plataforma per la Llengua ha distribuït 3.000 tríptics entre els turistes de Salou per tal de donar-los a conèixer la realitat del país i, juntament amb Òmnium Cultural del Baix Camp en van distribuir un miler més entre els joves catòlics estrangers de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

Es tracta de la campanya "Benvinguts a Catalunya" que té per objectiu donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes als estrangers i nouvinguts que visiten Catalunya i despertar-los-en l'interès per tal que la seva estada sigui respectuosa amb l'entorn.

18/08/2011 11:29 Llengua

La Plataforma per la Llengua de les comarques tarragonines juntament Òmnium Cultural del Baix Camp, va repartir més d'un miler de fulletons "Benvinguts a Catalunya" entre els joves catòlics de diferents punts d'Europa i Amèrica Llatina que van participar a la missa multitudinària que va tenir lloc el passat divendres dia 12 a l'exterior del santuari de la Misericòrdia a la ciutat de Reus. Aquesta missa va ser l'acte central dels dies d'acollida de què gaudeixen aquest joves a la capital del Baix Camp abans d'assistir a la visita del Papa Benet XVI a Madrid.

salou11_4Per altra banda, aquesta mateixa setmana, la Plataforma per la Llengua va distribuir 3.000 tríptics més entre els turistes que passejaven pel passeig marítim de Salou. En aquests tríptics, que segons l'entitat van tenir una excel·lent acollida tant entre els joves fidels com entre els turistes de Salou, s'hi pot trobar informació sobre la llengua i la cultura catalanes en Català, Castellà, Anglès, Francès i Alemany.

5.000 exemplars del llibret

Del llibret se n'han editat 5.000 exemplars, que es distribuiran durant tot l'estiu per les principals zones turístiques del país. El material és un desplegable en català i anglès i que conté parts traduïdes en altres llengües com l'alemany, el francès o el castellà que presenta elements bàsics de la llengua i cultura catalanes i mira d'explicar als visitants que vénen a casa nostra durant els mesos d'estiu les particularitats culturals i lingüístiques del nostre país.

En el llibret s'enumeren, per exemple, diverses dades estadístiques que demostren que el català és una llengua plenament viva i amb un pes considerable a nivell internacional: com ara que actualment compta amb uns 9 milions de parlants, superant o igualant en nombre de parlants a llengües com el danès, el suec o el grec; que és llengua oficial d'una àrea demogràfica que abraça uns 11,5 milions d'habitants; que ocupa el 19è lloc a Internet en pàgines web per parlant; o que és la 22a llengua més traduïda en versió original en el món editorial.

El desplegable també inclou la descripció d'alguns dels trets culturals i folklòrics del país, com els castells, els diables o algunes danses tradicionals catalanes, i un petit vocabulari bàsic en català.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid