Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Els 12.807 vots avalen la implantació de la CUP-AE arreu de la demarcació de Tarragona

Jordi Martí: “Això demostra que el projecte de la Unitat Popular cada cop arrela més al territori i va creixent a través de la pràctica des de les institucions i el carrer”

27/11/2012 Especial eleccions
Jordi Martí, candidat de la CUP-AE per Tarragona Jordi Martí, candidat de la CUP-AE per Tarragona

La CUP–Alternativa d’Esquerres (CUP-AE) valoren molt positivament tant els resultats electorals de diumenge, com sobretot l’èxit de la campanya, que ha permès que el projecte de la Unitat Popular arreli arreu de la demarcació. Un èxit, que segons la candidatura, ha de materialitzar-se amb la multiplicació de llistes en les properes eleccions municipals i la obtenció de majors regidors i alcaldies arreu del territori.

En primer lloc, la CUP-AE valora molt positivament el creixement de la participació, tot i que, consideren que aquesta encara és molt baixa tenint en compte la conjuntura actual. Jordi Martí, considera que part del creixement de la participació ha estat “gràcies al treball de la CUP que ha mobilitzat persones que tradicionalment s’abstenien per no comptar amb una referència electoral que les representés”.

Critica durament la manca de relleu dels parlamentaris

No obstant, critiquen durament la manca de relleu de les parlamentaris que representaran la ciutadania de la circumscripció de Tarragona. Entre tots els 18 diputats escollits, sumen 72 anys com a regidors, 78 anys com a diputats, 16 anys com a alcaldes, 7 anys com a senadors i 7 ex-càrrecs institucionals. La CUP considera de molt greu aquesta duplicitat de càrrecs i aquesta manca de relleu en les institucions, “consagrant una casta política casposa i que va al Parlament a treure’s un sobresou”.

Arrelament al territori

Jordi Martí, valora molt positivament els resultats obtinguts diumenge. La CUP s’ha quedat a d’entre 2000 i 3000 vots d’obtenir representació a la circumscripció de Tarragona, quan era la primera ocasió en que es presentava. Segons Martí, “això demostra que el projecte de la Unitat Popular cada cop arrela més al territori i va creixent a través de la pràctica des de les institucions i el carrer”.

Però, per al candidat a diputat, la principal victòria de la CUP “ha estat l’espectacular mobilització de simpatitzants i militants de la candidatura arreu de tots els territoris, i especialment, d’aquells on la CUP no tenia nuclis organitzats”. Segons Martí, “aquesta mobilització i els resultats obtinguts, obren unes més que bones expectatives de cara a les eleccions municipals properes, on de ben segur, la CUP multiplicarà les seves llistes i la seva representació”.

De fet, Martí recalca també que “l’entrada de la CUP al Parlament, pot ser un bon instruments per donar cobertura a la feina que les diferents CUP estan realitzant als diferents ajuntaments, i alhora, gaudir d’un nou i potent altaveus que difongui el discurs de la CUP a totes les comarques dels Països Catalans”.

Ara els esforços de la CUP estan centrats en els canvis organitzatius que comportarà l’entrada de la candidatura al Parlament, per tal de desenvolupar els mecanismes de participació i control en la tasca de les tres diputades de la CUP: David Fernández, Georgina Rieradevall i Quim Arrufat. Així com per canalitzar en la pròpia estructura de la candidatura tots els nous nuclis locals i comarcals sorgits, arran de la campanya en les eleccions autonòmiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid