Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entrevista
«Mas parla de forma ambigua de referèndum quan l'Esquerra Independentista fa 30 anys que l'està reivindicant»

Llibertat.cat publica la primera part d'un cicle d'entrevistes en vídeo als quatre candidats de la CUP-AE a les eleccions del 25-N

15/11/2012 Política
En el marc de la cobertura especial amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre, Llibertat.cat inicia un cicle d'entrevistes audiovisuals als quatre candidats de la Candidatura d'Unitat Popular – Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) que publicarà durant la campanya electoral.

L'espai s'inaugura amb la primera part de l'entrevista al candidat de la demarcació de Barcelona, David Fernàndez. Durant la conversa, Fernàndez fa un repàs a la seva trajectòria militant, des dels vessants del periodisme alternatiu, el cooperativisme i l'activisme social vinculat a l'esquerra. L'ara candidat de la CUP-AE per la demarcació de Barcelona explica que "es va desvetllar col·lectivament d'en quin 'no país' vivíem" durant l'Operació Garzón.

Fernàndez també analitza què ha canviat en l'independentisme i com aquest s'ha avançat a la història i en aquest sentit afirma que "l'actual cicle polític i sòcio-econòmic no és res que no hagués criticat o analitzat l'esquerra independentista i els moviments socials".

En aquest context, afirma que l'independentisme ha estat "un precipitador i ha visualitzat quines serien les contradiccions de futur d'aquest poble". Artur Mas "ha de parlar de forma molt ambigua de referèndum però és l'Esquerra Independentista qui fa 30 anys que l'està reivindicant". Per això considera que el moviment independentista "ha fet aflorar una realitat que els mitjans i les estructures de poder volien negar permanentment".

Fernàndez també apunta en la conversa que l'elit que "s'ha enriquit amb l'assalt neoliberal" pel que fa al dret a l'habitatge "podria ser susceptible del reconeixement d'un delict penal".

Primera part de l'entrevista a David Fernàndez:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid