Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP enceta la campanya electoral assenyalant la banca

Oficines bancàries apareixen encartellades amb els lemes "És l'hora del poble", "Ho volem tot", "No pagarem el seu deute" o "Pel repartiment del treball i la riquesa"

09/11/2012 Política

La CUP-Alternativa d'Esquerres va donar anit el tret de sortida a la campanya electoral del 25-N com la resta de partits: amb la tradicional enganxada de cartells. El lloc escollit per fer-ho, però, no és habitual en una mitjanit d'arrencada de campanya: els escenaris van ser les seus bancàries que la CUP assenyala com a culpables de la crisi.

"És l'hora del poble" i "Ho volem tot", lemes de campanya de la CUP-AE; "No pagarem el seu deute", "Pel repartiment del treball i la riquesa", van ser alguns dels cartells que els candidats de la formació van engaxar a les façanes de diverses oficines bancàries d'arreu de Catalunya, a més de pancartes i cartells en suport a la vaga general del 14-N.

A Barcelona, el candidat, David Fernàndez, i la número 4, Isabel Vallet, van col·locat minuts després de la mitjanit el cartell en una oficina de La Caixa de la vila de Gràcia com a denúncia al rescat a la banca que es tradueix en el desmantellament dels serveis públics i les retallades de drets socials, tot reivindicant el no pagament del deute.

Una estona abans, es va celebrar al Centre Artesà Tradicionarius, també a Gràcia, l'acte de presentació de la campanya d'agitació en suport a la CUP-AE “Som Unitat Popular”, que va comptar amb la intervenció de persones del món de la cultura dels Països Catalans.

En la clausura de l'acte, David Fernàndez va reivindicar "la indestriable lluita social i nacional dels Països Catalans, que ha guiat durant més de 40 anys l'Esquerra Independentista". Fernàndez també va fer una crida a la mobilització popular i especialment a la vaga general del proper 14 de novembre.

Demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida

A Tarragona el candidat, Jordi Martí Font va participar a l'enganxada de cartells que es va realitzar en una oficina de La Caixa de la Rambla. Martí va destacar que es tracta d'una de les entitats que són "culpables de la crisi o que com a mínim s'ha enriquit amb ella, una de les que ha desnonat 80.000 famílies als Països Catalans, una de les culpables dels 3 milions de pobres que ara mateix es comptabilitzen i que alhora ha "robat" a la cara centenars de milers de persones amb fraus com el de les participacions preferents". Igualment, es van enganxar cartells de la CUP cridant a la vaga general.

El candidat gironí, Lluc Salellas, va escollir una oficina bancària de Caja Madrid per encartellar. L'enganxada de cartells es va fer després de la presentació del llibre “Unitat Popular. La construcció de la CUP i l’independentisme d’esquerres”, amb l’autor Albert Botran.

L'acte d'inici de campanya de la demarcació de Lleida es va celebrar a l'IES Manuel de Pedrolo de Balaguer amb Antonieta Jarne, Ramon Usall, Gerard Batalla, Carles Sastre i Josep A. Vilalta, i l'actuació musical de Lo Pardal Roquer.

Altres accions

A Sabadell els membres de la CUP també van encartellar la seu de La Caixa de la plaça Doctor Robert 4-5 per denunciar també que la campanya electoral "hagi servit a CiU per amagar tots els escàndols financers i per tancar totes les comissions d'investigació parlamentàries relacionades amb les caixes catalanes". La formació també ha aprofitat l'acció per donar suport públic a la Plataforma d'Afectades per les Hipoteques i la Crisi (PAHC) i a l'ocupació d'un edifici.

El Grup de Suport de l'Anoia a la CUP i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) van dur a terme una ocupació simbòlica de La Caixa de la Rambla d'Igualada per denunciar "l'estafa bancària que està portant a la precarietat a cada cop més families" i per fer una crida a la vaga general.

A Mataró Xavier Safont-Tria, número 5 de la llista de la demarcació de Barcelona, va participar en l'enganxada del primer cartell a la mitjanit a la plaça de Santa Anna de Mataró.

Comença la campanya electoral per aquestes eleccions del 25N i la CUP-Alternativa d'Esquerres ho hem fet de la manera que millor sabem i sempre hem defensat: assenyalant els culpables. Això és el que hem plasmat avui a tots els carrers dels nostres pobles i ciutats, i això és una de les moltes coses que anirem a fer al parlament: assenyalar els culpables que ens han portat a aquesta situació

Minuts després de les dotze de la nit, militants i simpatitzants de la CUP es van reunir a la Plaça Octavià de Sant Cugat per fer l'enganxada del primer cartell. La catorzena de llista per la demarcació, Núria Gibert i una vintena de persones van col·locar els primers cartells en una oficina de Bankia.

Valora
Vídeos
Inici de la campanya electoral. CUP Sabadell
Inici de campanya de la CUP - Alternativa d'Esquerres a Barcelona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid