Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
Fernàndez denuncia l'enriquiment privat que produeix la privatització dels serveis públics

La CUP-AE realitza una roda de prmesa davant de l'Hospital comarcal Sant Jaume de Calella juntament amb CATAC i COS

14/11/2012 Salut

El candidat de la CUP-AE per Barcelona David Fernández, ha criticat l'enriquiment privat que produeix la privatització del sector públic, tal com ha posat de manifest l'escàndol destapat pels periodistes de Cafè amb llet.

En una roda de premsa realitzada aquest dimarts davant de l'Hospital comarcal Sant Jaume de Calella (Maresme) amb els sindicats CATAC i COS, Fernàndez va denunciar les irregularitat en la gestió del consorci sanitari de l'Alt Maresme-Selva.

Segons Fernàndez, des del moment que es va permetre l'entrada de capital privat a la sanitat pública catalana, l'any 1997, el model sanitari ha anat incorporant i assumint com a propis els interessos del sector privat. "Directa o indirectament, el pes del sector privat en el món sanitari és enorme. Som dels països d'Europa amb una major despesa de PIB en sanitat privada, i el 50% de la despesa feta per la sanitat pública és gestionada per empreses privades", afirma.

Fernàndez va explicar que la CUP treballarà per assolir uns serveis públics adreçats al conjunt de la població sense exclusions ni discriminacions per raons de gènere, lloc de naixement, activitat professional o període de cotització laboral. El portaveu dels independentistes va defensar el paper de la salut pública deslligada dels interessos merament econòmics de les indústries farmacèutiques.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid