Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Entrevista
«L'independentisme del 79 ha aconseguit anar construint la Unitat Popular»

Publiquem la segona i última part de l'entrevista amb la candidata de la CUP-AE per la demarcació de Lleida, Antonieta Jarne

19/11/2012 Política

Antonieta Jarne, la candidata de la CUP-Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) per la demarcació de Lleida, reivindica en aquesta segona part de l'entrevista de Llibertat.cat l'independentisme històric i explica com la candidatura ho ha volgut reflectir.

En aquest sentit afirma que aquell independentisme que es va mobilitzar durant la transició espanyola, "que jo percebia com a bastant minoritari i que passava per molts entrebancs i dificultats" a conseqüència de "la imposició constitucional i autonòmica", "ha aconseguit anar construint lentament la Unitat Popular i que la independència sigui cada vegada reivindicada per sectors més amplis".

Uns militants independentistes que es van organitzar en una època i un episodi, el de la transició, que segons Jarne va suposar "una renúnica a tota una sèrie de qüestions que eren absolutament prioritàries i de les que ara estem pagant les conseqüències".

Jarne explica que la CUP-AE ha volgut reflectir aquest pòsit a la candidatura de Ponent. "Teníem molt clar que els nostres referents hi havien de ser i havien d'estar reflectits". "Ens considerem fills d'aquell 68 amb el PSAN i a partir d'allí de les diferents derivacions que es van anar creant", manifesta, i insisteix en reconèixer "aquell primer tronc" que va parlar de socialisme i independència i que a Ponent s'ha traduït amb la figura de Carles Sastre -"un bon puntal", diu Jarne- tancant la llista. "Ens reclamem hereus d'aquell principi", afirma.

Anteriors entrevistes:

David Fernàndez: Primer bloc, segon i tercer.

Antonieta Jarne: Primer bloc.

Segon i últim bloc de l'entrevista a Antonieta Jarne:

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid