Entrevista
«L'independentisme del 79 ha aconseguit anar construint la Unitat Popular»

Publiquem la segona i última part de l'entrevista amb la candidata de la CUP-AE per la demarcació de Lleida, Antonieta Jarne

19/11/2012 Política

Antonieta Jarne, la candidata de la CUP-Alternativa d'Esquerres (CUP-AE) per la demarcació de Lleida, reivindica en aquesta segona part de l'entrevista de Llibertat.cat l'independentisme històric i explica com la candidatura ho ha volgut reflectir.

En aquest sentit afirma que aquell independentisme que es va mobilitzar durant la transició espanyola, "que jo percebia com a bastant minoritari i que passava per molts entrebancs i dificultats" a conseqüència de "la imposició constitucional i autonòmica", "ha aconseguit anar construint lentament la Unitat Popular i que la independència sigui cada vegada reivindicada per sectors més amplis".

Uns militants independentistes que es van organitzar en una època i un episodi, el de la transició, que segons Jarne va suposar "una renúnica a tota una sèrie de qüestions que eren absolutament prioritàries i de les que ara estem pagant les conseqüències".

Jarne explica que la CUP-AE ha volgut reflectir aquest pòsit a la candidatura de Ponent. "Teníem molt clar que els nostres referents hi havien de ser i havien d'estar reflectits". "Ens considerem fills d'aquell 68 amb el PSAN i a partir d'allí de les diferents derivacions que es van anar creant", manifesta, i insisteix en reconèixer "aquell primer tronc" que va parlar de socialisme i independència i que a Ponent s'ha traduït amb la figura de Carles Sastre -"un bon puntal", diu Jarne- tancant la llista. "Ens reclamem hereus d'aquell principi", afirma.

Anteriors entrevistes:

David Fernàndez: Primer bloc, segon i tercer.

Antonieta Jarne: Primer bloc.

Segon i últim bloc de l'entrevista a Antonieta Jarne: