Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Uns mossos intimiden militants d'Arran al Baix Ebre

Els agents van empènyer i colpejar uns joves que anaven en cotxe per penjar pancartes en contra de la Hispanitat

14/10/2012 Drets i Llibertats

Uns militants d'Arran van ser vexats pels Mossos d'Esquadra la nit de l'11 d'octubre quan van sortir per penjar pancartes en contra del Dia de la Hispanitat, segons ha denunciat l'assemblea del Baix Ebre a Llibertat.cat. Un d'ells ha estat citat a judici.

Els fets van tenir lloc dijous al vespre quan un grup de joves circulava en cotxe i van ser abordats per fins a sis vehicles dels Mossos d'Esquadra que els van fer parar el cotxe, el van escorcollar i van demanar la identificació als ocupants.

A partir d'aquí, un agent va demanar el número de mòbil a una militant, una dada que no s'ha de donar ja que les que necessiten són al document d'identitat. Tot i així, en negar-s'hi, els agents van reaccionar violentament i van empènyer i colpejar dos dels joves, un noi -el conductor del vehicle- i una noia.

Segons detallen els independentistes, a ell el van agafar violentament i el van estirar fins a un racó on se'l va obligar a seure de forma agressiva, mentre que a la jove la van apartar i la van amenaçar amb acabar a l'hospital si no "col·laborava".

Els mossos han citat judici el jove vexat, a qui acusen de resistència a l'autoritat. Segons Arran, els policies van denunciar-lo per maniobra evasiva amb el cotxe quan asseguren que van aturar-lo immediatament. El judici tindrà lloc la setmana que ve.

Arran ha denunciat l'acció per "desmesurada" ja que mentre sis cotxes dels Mossos -tant de paisà com d'uniforme- i de la Policia Local els intimidaven, a prop de la zona hi va haver un accident de trànsit i diversos robatoris.

A més, afirma que l'operació "s'emmarca en una onada repressiva que fa temps que patim" i mostra la sea sorpresa per "l'abordatge del Mossos d'Esquadra el dia abans de la Hispanitat, festa de caire espanyolista".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid