Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-O
200 persones rebutgen la Hispanitat a Barcelona

Una càrrega policial ha ferit un manifestant antifeixista al cap i l'han traslladat al CAP Manso on els Mossos l'han retingut, amagant així l'agressió

12/10/2012 Drets i Llibertats

Dos centenars de persones s’han concentrat aquest matí a la plaça de la Universitat de Barcelona per rebutjat la Hispanitat i el feixisme. Els congregats pertanyien a l’Esquerra Independentista de Barcelona i moviments socials de la ciutat.

A dos xamfrans de la concentració espanyolista, els manifestants han corejat consignes contra l’espanyolisme i la xenofòbia i han reclamat el dret a decidir del poble català. Un portanveu dels concentrats ha reclamat “que el 12 no sigui només espanyolista” i ha recordat que “Partit Popular i grups feixistes es concentren junts”.

Mentre, els Mossos d’Esquadra han encerclat la plaça i han practicat extensius controls als passavolants. Amb tot, els agents han permès que feixistes s’apropessin a la marxa i en provoquessin els integrants. Integrants de les Brigadas Blanquiazules i gent que es definia com “legionaria” ha tractat d’arribar als manifestants, però han desistit davant la presencia policial.

Un manifestant antifeixista agredit i detingut

Passades les dotze s’ha produit una càrrega policial quan un element espanyolista ha travessat la marxa amb intenció d’agraviar els congregats. Un jove ha resultat ferit al cap -ha necessitat diversos punts de sutura- i ha estat atès per membres del 061 i evacuat al centre d'atenció primàrica de Manso.

Allà, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han bloquejat l'entrada i han retingut el ferit amb intenció de detenir-lo -amagant així l'agressió-, mentre a les portes del CAP s'han concentrat un grup de manifestants antifeixistes per exigir la seva posada en llibertat. El jove ha estat traslladat a l'Hospital Clínic de Barcelona, on a les tres també s'ha convocat una concentració.

El noi atacat pels mossos ha estat detingut acusat d'agredir un manifestant espanyolista que es dirigia amb la seva filla a l'acte de Plaça Catalunya i que ha creuat la marxa antifeixista. Els Mossos n'han confirmat la detenció i han destacat la militància del jove tot i haver estat detingut per una suposada agressió. Segons la policia, que no especifica com ha conegut la ideologia del detingut, el noi era "integrant del col·lectiu independentista radical".

Prop de 500 efectius policials dels Mossos d’Esquadra s'han desplegat pel centre de Barcelona per custodiar les mobilitzacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid