Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-O
L’espanyolisme no omple ni la plaça de Catalunya de Barcelona

Sota el lema “Catalunya som tots”, els congregats, uns 8.000 i mai sense acabar d’omplir l’espai, han mostrat senyeres, banderes bicolors i han corejat càntics antiindependentistes i a favor de l’unitat de l’Estat

12/10/2012 Política

Partidaris de la unió amb Espanya s’han concentrat aquest matí a la plaça de Catalunya de Barcelona, responent a la convocatoria de la plataforma d’Espanya i Catalans i l’anomenat Moviment Cívic d’Espanya.

Sota el lema “Catalunya som tots”, els congregats, uns 8.000 i mai sense acabar d’omplir l’espai, han mostrat senyeres, banderes bicolors i han corejat càntics antiindependentistes i a favor de l’unitat de l’Estat.

Entre els reunits, que han vingut també en autobusos des d’altres parts de l’Estat, s’hi trobaven representants del Partit Popular català i Ciutadans. En aquest sentit, cal destacar la presencia dels presidents d’ambdós partits, els Alicia Sánchez-Camacho i Albert Rivera.

Els dos diputats han estat colze a colze amb una concurrència que parlava majoritàriament castellà i, volgut o no, amb representants de l’extrema dreta, que s’han fet sentir.

Ànima ultra

D’aquesta manera, tot i que els convocants han esmerçat esforços per moderar el missatge, la concentració ha tingut en alguns moments un regust ultra i totalitari. Així, a la plaça s’hi trobaven integrants de col.lectius xenòfobs com el Casal Tramuntana de Barcelona, les Brigades Blanquiazules de l’Espanyol i el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada.

En alguns punts de la mobilització s’hi han sentit amenaces de mort a l’independentisme, lloances a la Guàrdia Civil i l’exèrcit i càntics d’”Artur mas a la cámara de gas”. De la mateixa manera, alguns assistents han lluït banderes franquistes i de la creu de Sant Andreu, símbol requeté.

Així mateix, a l’acabar l’acte alguns manifestants han intentat marxar cap a la plaça de la Universitat, on l’Esquerra Independentista s’hi ha concentrat contra la Hispanitat i pel dret a l’autodeterminació. Amb tot, el fort dispositiu policial que envoltava la marxa els ho ha acabat impedint.

Material violent requisat

Els Mossos d'Esquadra, que han desplegat mig miler d'agents a Barcelona, han decomissat diversos objectes violents. A més, han hagut d’evacuar un parell de persones ubicades a l’escenari de la Plaça de Catalunya per tal d’evitar enfrontaments entre diverses persones.

En total s’han practicat 118 identificacions preventives a Barcelona i Terrassa, de les quals s’ha decomissat una navalla amb empunyadura de color marró sense simbologia, una navalla amb d’empunyadura doble (amb dibuix de creu gamada) i amb dibuix d’àguila i esvàstica al fil, una navalla amb empunyadura negra i dibuix d’esvàstica de color vermell, un puny americà, dues xapetes de simbologia nazi, dues màscares antigàs, una pistola tipus tàser i diversos pals.

A més, els Mossos han revelat que al voltant d’un 10% de les persones identificades eren de fora de Catalunya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid