Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Genocidifinancer
Un veí de Burjassot s'intenta suïcidar moments abans de ser desnonat

Dimecres un home de Granada va morir després de suïcidar-se perquè el volien fer fora de casa seva - S'han convocat concentracions de protesta en contra del #genocidifinancer

26/10/2012 Drets i Llibertats

La cara més salvatge de la crisi capitalista segueix condemnant a la misèria cada cop més famílies, que veuen retallades impunement les seves condicions de vida. Una de les cares més amargues és la restricció al dret a l'habitatge per als ciutadans més desfavorits, i la manca de prestacions dignes per als treballadors a l'atur.

La superació del sistema capitalista és, ja, una mera qüestió de supervivència, tal com posava de manifest un informe que alertava de l'augment exponencial de ciutadans que pateixen malalties mentals a conseqüència de la crisi i el nul repartiment de la riquesa, i, per tant també del nombre de suïcidis.

Una realitat silenciada que va esclatant. Dijous, un veí del barri valencià de Burjassot, pare de família a l'atur, es va llançar pel balcó en detectar l'arribada de la comitiva judicial que aparcava davant de casa seva per fer-lo fora a ell, a la seva parella convalescent i als seus dos fills de 18 i 20 anys, i deixar-los al carrer, sense sostre i sense alternatives de vida.

Tot i la forta caiguda, l'home, que treballava fent mobles de cuina, va ser traslladat a l'hospital amb un traumatisme cranioencefàlic i no es tem per la seva vida. Justament dijous es va celebrar una manifestació contra els desnonaments a València. I és que només al País Valencià es practiquen quasi 75 desnonaments cada dia.

En canvi, no va sobreviure el veí de Granada que es va suïcidar dimecres pel mateix motiu que el de Burjassot; just abans de ser desnonat. L'home, un quiosquer de 54 anys, va ser trobat penjat al pati de casa seva, on es dirigia una comitiva judicial per expulsar-lo.

#Genocidifinancer

Tot plegat ha portat la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a recordar que "en diuen crisi, però és una estafa. En diuen suïcidi, però és #genocidifinancer".

L'organització atura dia a dia desnonaments a tot l'Estat i dóna suport a les famílies afectades. "Sabem que això [els suïcidis] no és una excepció", afirma, i denuncia justament que s'ocultin els suïcidis que en molts casos són conseqüència de les penúries que ha de patir la població per culpa del sistema.

"Hi ha centenars de suïcidis silenciats, i milers que ho han intentat o s'ho han pensat seriosament. Ho vivim cada setmana. Centenars de milers de vides trencades per hipoteques abusives i una legislació perversa que condemna la gent de per vida amb un deute perpetu i sense habitatge", explica.

Per contra, denuncia que "els responsables de l'estafa, especialment bancs i governs, segueixen impunes atemptant contra els drets fonamentals de la població".

Concentracions de protesta

La PAH ha convocat concentracions de solidaritat sota el lema "Contra el genocidi financer i els desnonaments, processem els culpables".

- Barcelona: Divendres, 21h, Plaça Catalunya.

- Tarragona: Divendres, 21h, Plaça Imperial.

- Vilanova i la Geltrú: Divendres, 21h, Plaça de la Vila.

- Palma: Dissabte, 19h, Plaça Espanya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid