Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITes populars
Neix la Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa

La seva primera acció pública anirà enfocada a l’especulació immobiliària i al dret a l’habitatge

27/10/2012 Política

Recentment s'ha constituït la Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa, que pretén aplegar persones de diversos sectors i moviments populars que lluitin per la justícia social. Es presenta com “una xarxa de persones de caràcter transversal” que facilitarà el treball en equip entre associacions, sindicats o partits.

Els objectius principals de la Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa són potenciar el debat social per construir alternatives al sistema capitalista, compartir informació sobre les activitats que es realitzen a la comarca, lluitar per poder exercir els drets socials i garantir les necessitats socials i humanes col·lectives.

De moment, aquesta entitat està preparant una primera activitat relacionada amb l’especulació immobiliària i la impossibilitat d’exercir el dret a l’habitatge. La CUP de la Garrotxa, que s’hi ha adherit, celebra que “gent de diversos moviments i entitats hagi trobat un punt de trobada per tal de plantar cara a la crisi i de començar a coordinar esforços per a construir alternatives”.

I de la seva banda, l’Associació de Persones Indignades de la Garrotxa, que també forma part de la Coordinadora, ha emès un comunicat animant a tothom a assistir a la propera assemblea el dimecres 31 d’octubre, a les 20h, a la Sala d’Actes de l’Hospici (Olot).

L'associació cultural GREDA, col·lectiva i independentista de la Garrotxa, també ha decidit donar suport i adherir-se a la Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa, ja que "en aquests moments històrics que viu la nostra societat, és positiu que es generin dinàmiques unitàries per tal de sumar el màxim de sensibilitats possibles".

La PAH s'ha adherit a la Coordinadora com a "eina de pressió al poder econòmic, jurídic i social" i perquè serveixi, a més, per "canalitzar energies alternatives i aplegar-les en un camí comú". La plataforma entén que la coordinadora és "una resposta a la contínua agressió soferta per la gran majoria de la població en forma de retallades pressupostàries, disminució de drets socials, pressió constant a l’economía de les famílies amb augment de l'atur i pujada de preus de productes de primera necessitat, així com la constatació de la gran estafa de la que està essent víctima la sanitat, l’educació, la l'habitatge i altres".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid