Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets de la Garrotxa denuncia la discriminació que pateix per part de l'Ajuntament

L'assemblea de Maulets de la Garrotxa ha denunciat l'actitud discriminatòria que manté l'Ajuntament d'Olot cap a l'Esquerra Independentista, posant obstacles i fins i tot impedint la realització de les activitats que el jovent independentista vol organitzar per la ciutat.

D'aquesta manera, no només s'exclou Maulets de les barraques de les Festes del Tura, l'esdeveniment més important de la Garrotxa, sinó que a més l'Ajuntament veta també l'organització d'activitats com ara la revetlla de cap d'any.

18/12/2010 11:29 Drets i Llibertats
El passat 18 d'octubre l’assemblea de Maulets de la Garrotxa va entrar una instància a l'Ajuntament d'Olot on exposava la voluntat d'organitzar la revetlla de cap d'any a la sala El Torín, llavors encara per inaugurar. A la instància l'organització demanava fer una reunió amb els responsables de l’àrea encarregada d'El Torín per tal de poder exposar la idea i saber quines són les condicions d'ús de la nova sala.
 
Malgrat l'anticipació a l'hora de presentar la instància, encara és hora que l'Ajuntament respongui. Maulets denuncia que és una entitat exclosa de les barraques i que per tant no té cap font d'ingressos important. Aquesta no és l'única vegada que l'Ajuntament discrimina Maulets, ja que fa un any que va demanar l'entrada a la Comissió de Festes i malgrat que els van dir que els avisarien encara estan esperant.
 
PSC, "amo i senyor" d'Olot
 
Aquest silenci és, per a Maulets, "una falta de respecte totalment inacceptable" pròpia d'una actitud "poc democràtica i poc transparent". D'un temps ençà, assegura l'organització, sembla que a Olot el PSC-PSOE "s'ha cregut amo i senyor de la ciutat, discriminant aquelles entitats, col·lectius i persones que no van d'acord amb la seva voluntat, sobretot si aquestes tenen un contingut crític que supera el seu suposat discurs d'esquerres". 
 
Per altra banda, Maulets lamenta que sigui més fàcil organitzar activitats fora d'Olot que no pas a la ciutat, de manera que els equipaments públics no estan a la lliure disposició de tota la ciutadania com hauria de ser, sinó que passen primer pel sedàs del que el PSOE considera interessant i políticament correcte, assegura. En aquest sentit, remarca la diferència que hi ha entre Olot i d'altres poblacions com Argelaguer, on l'organització va celebrar el passat 5 de desembre la ja tradicional jornada anticonstitució. L’èxit d'aquesta jornada demostra, pels independentistes, que el que fan i proposen genera interès i il·lusió.
 
A més, existeixen taxes, miniimpostos i exigències que no sempre són fàcilment assumibles per les entitats sense ànim de lucre com Maulets. En aquest sentit, esperen que el nou govern local que surti de les eleccions del maig respecti la pluralitat de pensaments de la ciutat i respecti la diversitat associativa, i adverteixen que "per més traves que ens posin, o per més que intentin fer veure que no existim, nosaltres seguirem aquí, perquè els hi agradi o no som una realitat a la comarca".
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid