Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió fiscal
Autònoms i empresaris es declaren insubmisos i paguen l'IVA a Catalunya

Catalunya Diu Prou treballarà perquè els ajuntaments practiquin la insubmissió fiscal, com ja ha fet l'Ajuntament de Gallifa

18/10/2012 Política
La campanya Diem prou acumula milers d'adhesions a favor de la insubmissió fiscal La campanya Diem prou acumula milers d'adhesions a favor de la insubmissió fiscal | Autor: Diem prou

Els empresaris i autònoms que formen part de la plataforma d'insubmissió fiscal Catalunya Diu Prou han realitzat el pagament de l'IVA corresponent al tercer trimestre a l'Agència Tributària Catalana en lloc de l'espanyol, d'acord amb la iniciativa d'insubmissió fiscal que persegueix que els impostos dels catalans es quedin a Catalunya.

Catalunya Diu Prou vol seguir eixamplant el nombre d'autònoms que fan insubmissió, que han estat una trentena aquest trimestre. A més, treballarà per estendre la insubmissió també als impostos de l'IRPF i a les quotes de la Seguretat Social, a més de l'IVA.

D'altra banda, després que a principis d'any una munió d'ajuntaments aprovés mocions demanant deixar de pagar impostos a Espanya, Catalunya Diu Prou ha manifestat que treballarà perquè els ajuntaments practiquin la insubmissió fiscal. 

En aquest sentit, la plataforma explica que ja ha contactat amb diferents alcaldes de la CUP i ERC per tirar-ho endavant. El primer ajuntament que ha realitzat el pagament de l'IRPF a la Generalitat ha estat el de Gallifa (Vallès Occidental), amb l'assessorament de Catalunya Diu Prou.

Segons la plataforma, la tramesa dels diners que la Generalitat fa a l'estat espanyol provoca que l'acció d'insubmissió sigui legal i de fet estan en disposició de documentació de l'Agència Tributària espanyola que notifica que estan al corrent del pagament.

D'aquesta manera, afirmen que el pagament d'impostos a l'Agència Catalana, que es part de l'administració de l'estat espanyol, és un procediment vàlid legalment i només correspon a la Generalitat decidir quan deixa de retornar-los a Espanya.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid