Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió fiscal
Diem Prou! deixarà de pagar impostos a Espanya la setmana que ve

Qui haurà de decidir si es planta cara o no a l'Estat serà la Generalitat, que haurà de valorar si transfereix aquests impostos a l'Estat

04/04/2012 Economia
Els promotors de la plataforma Diem Prou!, que propugna la insubmissió fiscal amb Espanya, deixaran de pagar impostos a l'Agència Tributària Espanyola la setmana que ve, entre dijous i divendres. Una setmana abans que venci el termini per declarar l'IVA del primer trimestre, el dia 20, tenen previst fer visible l'acte de desobediència i ingressaran l'IVA del primer trimestre del 2012 al compte de l'Agència Tributària de Catalunya, segons publica avui el diari Ara.

Qui haurà de decidir si es planta cara o no a l'Estat serà la Generalitat, que haurà de valorar si transfereix aquests impostos a l'Estat. Aquest primer acte d'insubmissió el realitzarà la parella de restauradors de Siurana, precursors del moviment de protesta, i els representants de la plataforma de cadascuna de les demarcacions territorials catalanes.

Per fer-ho s'empararan en el principi de coordinació entre administracions consagrat en l'article 103.1 de la Constitució espanyola.

Andreu Bartolomé creu que el primer acte de desobediència tindrà un caràcter més simbòlic que efectiu, si bé també està convençut que pot ser un "punt d'inflexió" que impulsi altres autònoms i empresaris a sumar-se a l'acció de cara al segon trimestre de l'any.

La plataforma Diem Prou! prepara per al mateix divendres 13 un acte de suport a la iniciativa per obrir una segona etapa en el moviment, basada en l'acció. L'acte es farà al teatre de Cornudella de Montsant i està previst que hi participin les entitats i personalitats que han donat suport a l'acte de desobediència civil, entre els quals hi ha una vintena d'ajuntaments.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid