Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Independentisme
La presentació de l'ANC a Orta aplega 180 persones

S'exposa la importància de la reivindicació social per tal de aconseguir que la nació catalana esdevingui lliure

02/09/2012 Política
Salvador Carbó i Manel Alves durant la presentació de l'ANC Salvador Carbó i Manel Alves durant la presentació de l'ANC

Divendres passat, es va fer la presentació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Orta. L’acte va comptar amb en Salvador Carbó com a presentador i moderador i amb en Manel Alves, fill de Cretes i resident a Amposta, membre del Secretariat Nacional i de la junta de Terres de l’Ebre de l’ANC, i en Pep Suñé, veí de la Fatarella i membre d’Unió de Pagesos, com a ponents. La presentació va comptar amb una gran assistència de públic, més de 180 persones de totes les edats.

Salvador Carbó, fill del poble, persona sempre activa i amb una àmplia trajectòria dins de l’àmbit cultural local i de les Terres de l’Ebre, va presentar als ponents i en va fer la introducció tot referint-se, en primer lloc, a la situació actual del país en relació a Europa i a Espanya, situació que està portant a reivindicar amb més força la llibertat i la independència de la nostra terra, i anomenant després diversos episodis de la història nacional i local on també, com ara, es van defensar la nostra cultura i identitat catalanes.

En Manel Alves va fer referència a l’origen social de l’ANC, des de la generositat de tots aquells que en formen part i rebutjant partidismes, a la seva organització i funcionament, ideologia, manera de fer i finalitat: la Independència, d’una manera respectuosa, pacífica i democràtica. En Pep, pagès i amant de la terra, personatge destacat per la seva lluita social i defensa de la catalanitat a les Terres de l’Ebre, va parlar des de la seva trajectòria personal, fent referència també a altres èpoques on va emergir el moviment social en defensa de la catalanitat i destacant la força de la situació actual i el fet que només des de la nostra actitud i reivindicació social podem arribar a canviar les coses, a ser un nou Estat d’Europa.

Per acabar, es va donar pas al torn de paraules. Van intervenir un parell o tres de persones i es va encetar el Cant dels Segadors entre el públic. En general va ser una sessió molt il·lustradora, pel que fa a l’ANC i a la situació actual de Catalunya a diversos nivells, i també molt emotiva, tant per la manera de comunicar dels ponents, que es van fer molt propers, com per l’acolliment i respecte que van mostrar els assistents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid