Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rescat
ANC: "El govern de Catalunya demana caritat al seu espoliador"

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat demanar un rescat de 5.023 milions del fons de liquiditat autonòmic

28/08/2012 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha contestat la decisió del Govern de la Generalitat de Catalunya de demanar un rescat de 5.023 milions del fons de liquiditat autonòmic.

Tot i que el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat en roda de premsa que l'executiu no acceptarà "condicions polítiques", l'ANC ha denunciat que "l'escanyament financer" comporta que el Govern "hagi de demanar caritat al seu espoliador, l'estat espanyol".

Per això ha demanat "fermesa i dignitat" a l'executiu i li ha demanat que orienti "les inevitables mesures conjunturals cap a l'únic objectiu possible, la creació de l'estat propi" i que emprengui "el procés de secessió d'Espanya en resposta a la majoria social favorable a la independència".

En aquest sentit ha recordat que amb un estat propi i amb la gestió plena de tots els impostos el país "disposaria d'un nivell de solvència elevat".

En un comunicat que l'ANC ha fet públic després de l'anunci del Govern de demanar el rescat espanyol, l'assemblea constata la mort definitiva del "miratge de l'autonomisme" I afirma que "la voluntat política centralista i assimilacionista de l’estat espanyol l’ha sentenciat definitivament".

"L’intent fallit de l’estatut del 2006 va ser la darrera oportunitat de reviure’l", ha sentenciat, i ha afegit que "la crisi del sistema econòmic actual, que a Europa s’ha manifestat en una regressió de l’estat del benestar, ha estat aprofitada per Espanya per accentuar aquesta regressió fins a invalidar del tot els avenços escadussers recollits en l’ordenament institucional espanyol". "Així doncs, la mort de l’autonomisme ens aboca irremeiablement o a la desaparició com a poble o a la independència", manifesta.

La campanya de sensibilització i denúncia culminarà el proper Onze de Setembre a Barcelona amb la manifestació "Catalunya, nou estat d'Europa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid