Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
L’ANC presenta el vídeo promocional amb el lema ‘Independència és llibertat’

Disset personalitats criden a assistir a la gran Marxa de l’11 de Setembre a Barcelona recitant ‘La pell de Brau’, de Salvador Espriu, amb l’acompanyament de bastoners i una gralla.

01/09/2012 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest migdia al Teatre Principal d’Arenys el vídeo realitzat pel Lluís Danés amb la intervenció del mateix director, a més de la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, que apareix a la crida; i l’Ignasi Termes, del secretariat nacional de l’ANC.

L’actriu Sílvia Bel no ha pogut ser finalment a la presentació.A l’anunci hi apareixen els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach; l’expresident d’ERC Jordi Carbonell; els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa; el cantautor Lluís Llach; la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals; els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós; les actrius Montserrat Carulla, Silvia Bel i Txe Arana; el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet; els directors Oriol Broggi i Joel Joan; els músics Gerard Quintana i Joan Reig; el catedràtic Ferran Requejo; i la presidenta de l’ANC Carme Forcadell.

En la seva intervenció, el realitzador Lluís Danés ha respost irònicament sobre la seva feina desinteressada en el vídeo: “he fet l’espot d’una manera interessada perquè el meu interès és la llibertat del meu país”. “El proper vídeo serà el de la festa de la independència”, ha afegit. Per la seva banda, la Muriel Casals ha dit que la seva presència a l’acte i el vídeo era per donar el “màxim relleu “ a la manifestació de l’11 de setembre. Casals ha dit que “el catalanisme s’ha dedicat a modernitzar Espanya, però aquesta Espanya no ha volgut ser plural”, “no hi ha espai per la diferència”, ha afegit. I ha conclòs afirmant: “Hem decidit i tenim una proposta: volem ser un nou Estat d’Europa”, al·ludint al lema de la Marxa de la Diada.

Per la seva banda, l’Ignasi Termes ha explicat la velocitat en que estan succeint els esdeveniments i, referint-se a la Marxa cap a la Independència i a la crida per fer massiva la Marxa de l’11 ha dit: “quan l’ANC ha tocat a sometent el país s’ha posat dempeus”.

Valora
Vídeos
Lluís Danés realitza l'anunci de la manifestació de l'11 de setembre
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat a aquest migdia el vídeo promocional de la marxa independentista que ha convocat el proper 11 de setembre a Barcelona. L'acte ha tingut lloc al Teatre Principal i ha comptat amb la presència del Lluís Danés, que ha realitzat el vídeo amb el seu equip tècnic de manera desinteressada; i amb algunes de les persones que hi apareixen, com la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals.
Arenys ha estat el lloc escollit per a la presentació pels orígens familiars del poeta Salvador Espriu, de qui es recita una part de la seva obra 'La pell de brau'.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid