Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Gairebé 50.000 persones es manifesten al País Valencià per l'escola pública

Els manifestants van expressar el malestar per les retallades, els canvis normatius -als quals cal afegir ara la recentralització curricular del ministre Wert- amb atacs al valencià des d’una pretesa defensa d’un model de plurilingüisme.

24/09/2012 Educació
Capçalera de la manifestació a la ciutat de València Capçalera de la manifestació a la ciutat de València

L’organització de la Plataforma per l’ensenyament públic del País Valencià va estimar en gairebé 50.000 les persones que havien sortir dissabte passat al carrer en defensa de l’ensenyament públic. A València ciutat, a l'entorn de 25.000, Alacant unes 16.000 i 5.000 a Castelló.

La concentració de València va començar a la Plaça de Sant Agustí, per finalitzar en les escalinates de la Plaça d'Amèrica, seguint un itinerari ja clàssic. En acabar, Xavi Sarrià, cantant d'Obrint Pas va ser l'encarregat de llegir el manifest, titulat "Posa fil a l’agulla".

Sarrià va declarar que "les mobilitzacions són necessàries, una cita com aquesta és imprescindible. El curs 2012-13 ha començat amb les retallades més greus realitzats en la història de l'ensenyament públic. Unes mesures que pretenen enfonsar el sistema educatiu de tots els ciutadans".

Alacant

La marxa va partir de les escales de l'IES Jorge i  va transcórrer en un ambient festiu. Una pancarta sota el lema "Per un ensenyament públic de qualitat. Si al valencià. No a les retallades" encapçalava la manifestació. Al finalitzar la marxa, a la seu del Consell, en el passeig de Gadea, es va llegir el manifest.

Els assistents van portar pancartes en les quals es llegia "Escola Pública de tots i per a tots", "En defensa de l'escola i els serveis públics", "No a la privatizació dels Serveis Públics", "Corruptes, dimissió. Els diners són del poble" o "Professorat interí en lluita".

Castelló

La marxa va començar a la plaça de les Aules i va arribar al punt de partida una hora més tard, es va detenir a les portes de la delegació Territorial del govern al carrer Major, per realitzar un sonor aplaudiment per l'escola pública, seguida per una enorme xiulada i repetir les consignes contra les retallades i el ministre espanyol Wert.

La manifestació va concloure amb la lectura d'un manifest a la plaça de les Aules, en el qual es va exigir al ministeri d'educació que retiri la reforma laboral, ja que segons la Plataforma per l'educació, és un atac a l'autonomia dels centres i un greuge a la llengua valenciana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid