Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
El País Valencià es mobilitza en defensa de l'ensenyament públic

La primera jornada de vaga, aquest dimecres, ha tingut un seguiment del 35% del professorat i la manifestació ha aplegat 52.000 persones

16/05/2012 Educació

El País Valencià ha començat aquest dimecres una vaga de sis dies a l'educació pública en protesta per les retallades de la Generalitat i defensar l'ensenyament públic. La vaga tindrà lloc els dies 16, 17, 22, 23, 30 i 31 de maig. La vaga del dia 22 de maig es realitzarà arreu dels Països Catalans en contra de les retallades del Ministeri d'Educació.

Aquest dimecres la vaga ha tingut un seguiment del 35% del professorat, segons les dades del comitè de vaga a les sis de la tarda. Per territoris, el seguiment a Alacant ha estat del 42%, a Castelló del 30% i a València del 32%. El comitè de vaga ha denunciat que la conselleria manipula les dades del seguiment de la vaga perquè en el còmput que ha fet ha inclòs el professorat que està de baixa, permís, excedència retribuïda, etc. Per tant, en comptes de calcular sobre la plantilla real d’uns 52.000 docents ho ha fet sobre una plantilla de 57.814. A més, també ha computat el sector de l'escola concertada, que no estava convocat en aquesta jornada de vaga.

Al migdia s'ha celebrat una manifestació a València que ha comptat amb més de 30.000 persones, la gran majoria docents en vaga, però també estudiants i pares i mares, segons els sindicats.

Durant el recorregut representants dels sindicats convocants s’han entrevistat amb el Subdelegat del Govern, Luís Santamaría, i el Secretari Autonòmic d’Administració Pública, Pedro Garcia Ribot, per a traslladar-los les reivindicacions dels docents en vaga. És a dir, la retirada del Reial Decret-Llei 14/2012 del Ministeri d’Educació i el Decret-Llei 1/2012 del Govern Valencià, respectivament.

Aquestes normatives, més les que porta aplicant la Conselleria d’Educació des de fa dos anys, són les que han motivat la convocatòria de les jornades de vaga. A les mobilitzacions d’aquests darrers mesos contra el Decret-Llei 1/2012 de retallades salarials, s’hi ha sumat recentment les retallades del Ministeri d’Educació per al curs que segons els sindicats suposaran una important retallada d’unitats i, per tant, de professorat, l’empitjorament de les condicions laborals del professorat, la massificació de les aules i un empitjorament de la qualitat de l’ensenyament i de l’atenció educativa.

Per això, amb les mobilitzacions els sindicats pretenen forçar una negociació amb el govern valencià per tal que retire el Decret-Llei i no aplique el Reial Decret-Llei del Ministeri d’Educació al País Valencià, i posar fi a les retallades en l’escola pública.

Doble atac

Els sindicats convocants són USTEC∙STEs, CCOO, ASPEPC∙SPS, FETE-UGT, CGT. Aquestes organitzacions protesten perquè s'han acomiadat milers de professores i professores els dos últims cursos, s'han eliminat recursos bàsics del sistema educatiu, no es paga allò que es deu en transport, menjador, bo llibre o despeses de funcionament dels centres, exposant-los a la paralització virtual i s'han rebaixat els salaris des de l’any 2010.

A tot això se li afegeix l'atac al model educatiu propugnat pel ministre d’educació en el Reial decret llei:

- Augment de les ràtios un 20%, com a la Llei dels anys 70, amb el consegüent minvament en la qualitat educativa.
- Augment de nombre d'hores lectives del professorat de secundària, que pot dur a l'acomiadament immediat de fins a 8000 professors i professores interins i al desplaçament de milers de funcionaris de carrera.
- Reducció de les modalitats de batxillerat, reducció de grups de FP i nos substitució del professorat malalt fins els 10 dies de baixa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid