Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12 de setembre (o què farem després de marxar sobre Barcelona)
07/09/2012 Frederic Tort
Frederic Tort, membre de la CUP i de Blanes per la Independència-ANC Frederic Tort, membre de la CUP i de Blanes per la Independència-ANC

Per Frederic Tort, membre de la CUP i de Blanes per la Independència-ANC


Amb aquest escrit, més que de la diada nacional de l’11 de setembre -enguany marcada per la convocatòria de l’ANC a Barcelona-, volia reflexionar especialment sobre una altra diada, la que començarà l’endemà 12 de setembre.

Perquè l'endemà, tot i que alguns pensin que amb la foto del dia 11 ja n’hi ha prou, encara continuarem essent un poble doblement maltractat per l’ocupació de dos estats imperialistes com l'espanyol i el francès i per un model socioeconòmic, el sistema capitalista, que sotmet i escanya constantment al poble treballador català. Un sistema que gaudeix del vist-i-plau dels governs dels estats ocupants i dels governs regionals als parlaments dels Països Catalans. Malauradament, tot i haver marxat de forma multitudinària sobre Barcelona just el dia abans, cal tenir present que l’endemà 12 de setembre encara ens quedaran moltes lluites pendents arreu del país en l’àmbit social, laboral, mediambiental, cultural, antipatriarcal, etc.

És de justícia recordar que ja fa vàries dècades l'esquerra independentista pren els carrers de les ciutats del país per la diada de l’11 de setembre (i no només a Barcelona) amb mobilitzacions netament independentistes, tot reivindicant alhora la independència de la nació catalana i un canvi social profund que ens faci més lliures com a persones. Però no només per la diada de l’11 de setembre, sinó també pel 25 d'abril i el 9 d'octubre a València, pel 7 de novembre a Perpinyà, pel 31 de desembre a ciutat de Mallorca, pel 8 de març i pel 1er de maig arreu del país, o al costat dels treballadors i treballadores el dia que es convoca una vaga general, entre moltes d’altres. Tots aquests dies sortim i sortirem al carrer per seguir reivindicant els drets socials i el dret a la independència dels Països Catalans. I aquí caldria trobar-nos també amb els milers de persones que marxaran sobre Barcelona aquest 11 de setembre.

La lluita per la llibertat no es limita a la foto del dia 11 a Barcelona. Tinguem-ho clar, perquè el dia 12 de setembre no tindrem cap convocatòria “històrica” a la vista però sí molta feina per fer encara.

Per això, més enllà de les polèmiques generades, sobretot per part de mitjans i de partits polítics pro-sistema, des de la CUP ens manifestem tal com hem fet sempre. No només per l’11 de setembre sinó cada dia i en tots els àmbits. Amb tota normalitat i amb ple convenciment: per la independència dels Països Catalans i pel socialisme. Així de simple.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid