Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
Ximenis analitza la mobilització independentista de l'11 de Setembre

L'alcalde d'Arenys de Munt exposa com visualitza l'articulació de l'Esquerra Independentista en un article a Llibertat.cat

07/09/2012 Política

L'alcalde d'Arenys de Munt i militant de la CUP Josep Manel Ximenis analitza com creu que cal articular el moviment independentista de cara a les mobilitzacions de l'11 de Setembre. En un article d'opinió publicat a Llibertat.cat, Ximenis exposa com visualitza l'articulació de l'Esquerra Indepedentista i la gran mobilització convocada a Barcelona per l'ANC. En aquest sentit aporta elements de reflexió i clarifica algunes interpretacions realitzades arran de les seves manifestacions a diversos mitjans.

Ximenis considera que la penetració social de l'independentisme i de les lluites populars no es podran portar a terme si no anem més enllà de "la nostra torre d’ivori". Adverteix que "no podem convertir-nos en una elit tancada en el nostre propi entorn vivint en una realitat paral·lela desvinculada de la que volem transformar “com si no anés amb nosaltres".

A l'article elogia les fortaleses importants "que té la CUP, i que sempre destaco, són la capacitat de treball de la seva militància, i la convicció i determinació que tenim per defensar els nostres postulats polítics en àmbits externs al nostre entorn". Unes fortaleses entre les quals destaca la diversitat i pluralitat, "l'elevat nivell de democràcia interna que tenim i l'acceptació, per part de la immensa majoria, de la llibertat d'expressió que tenim tots els militants". Un factor diferenciador dels altres partits convencionals, que davant la població han quedat desacreditats per la seva praxi durant aquests anys.

I posa com a exemple diferenciador i de transformació el treball institucional de la CUP a Arenys de Munt, la "remunicipalització de serveis que estaven en mans privades –aigua, deixalleria, escola bressol, neteja d'edificis públics i properament recollida d'escombraries, manteniment enllumenat públics i d'altres que tenim al sarró–, en participació ciutadana –pressuposts municipals, ordenances fiscals, subvencions a entitats, tot fet amb votacions populars–, en democratització –els veïns poden intervenir en els Plens, o altres més complexes–, realitzant ajustos importants en les despeses de personal sense que s'hagi produït cap tensió social –el que demostra que es poden fer sense haver d’agredir les classes treballadores–, o introduint menús amb productes ecològics i de proximitat a l’escola bressol", etc.

Ximenis, aclarint algunes interpretacions sobre les seves declaracions públiques entorn de les mobilitzacions de la Diada afirma que aquesta diversitat permet que dins la CUP s'opti tant per seguir la convocatòria tradicional de l'Esquerra Independentista com la participació a la mobilització de l'ANC: "Però sempre amb el màxim respecte per a tothom i a l'acceptació de totes les opcions, des dels que organitzen la manifestació tradicional i històrica, fins als integrants de l’EI o de la CUP que participen en l'organització de la manifestació unitària de l'ANC".

En aquest sentit també anuncia que com a "alcalde d'una vila mítica entre l'independentisme actual i el meu lloc és amb la gent del meu poble i tots, o gairebé tots, aniran a la manifestació de l'ANC".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid