Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
Planten a la regidora de Nou Barris i denuncien la seva complicitat amb les retallades

La CUP a Nou Barris de Barcelona considera que "l'audiència pública suposadament òrgan de participació" és un teatret de fireta"

05/07/2012 Política

Dilluns passat, a la meitat de la de sessió de l'Audiència Pública al districte de Nou Barris de Barcelona van poder accedir a la sala de plens els participants de la manifestació en defensa del CAP de la Guineueta i de la sanitat pública a Nou Barris, i van exposar les seves reivindicacions i la seva intenció de continuar lluitant malgrat les multes.

En aquest punt, dos membres de la manifestació van fer córrer per la sala dues pilotes de platja per denunciar de forma simbòlica que el govern municipal es limita a eludir responsabilitats i a “passar la pilota” a altres administracions. Això va enfurismar la presidenta del Consell de Districte, Carmen de Andrés (PSC), la qual va ordenar que fossin expulsades aquestes persones de la sala. La resposta de la gran majoria del veïns i veïnes presents a la sala, inclosos els representants de la CUP, va ser aixecar-se i abandonar la sala entre crits d’”Irma Dimissió” i “No ens representen”. Tan sols es van quedar els representants de la resta de partits: CiU, PSC, PP i ICV-EUiA.

No és la primera vegada que els veïns de Nou Barris es queixen durant una audiència pública. Ho van fer durant l’audiència del mes de març, també en contra del tancament del CAP Guineueta, en protesta pels desnonaments que s’estan produint a Ciutat Meridiana i pels desnonaments a Ciutat Meridiana i la de maig, perquè es va prohibir l’entrada als manifestants que protestaven contra el tancament del centre de salut. De fet, aquest dilluns s’hi ha tornat a deixar entrar a tothom després de dues audiències en què s’hi va limitar l’entrada als manifestants per evitar aldarulls, segons els regidors.

"Eludir qualsevol mena de responsabilitat per part del govern municipal"

La sessió va començar amb la lectura per part del gerent del Districte de les respostes a les preguntes formulades a l’Audiència Pública anterior.

Segons la CUP al districte de Nou Barris de Barcelona, "afirmar, però, que el gerent va donar “respostes” és un acte d’enorme generositat. El que realment va fer el gerent va ser eludir qualsevol mena de responsabilitat per part del govern municipal respecte a moltes de les qüestions que li va plantejar el veïnat del barri: retallades en sanitat i en educació, manca de solucions als desnonaments, aplicació de mesures repressives a través de multes a les Associacions de Veïns en lluita, manca de polítiques actives d’ocupació, per esmentar sols alguns exemples"

Després de dues hores de preguntes i intervencions per part dels veïns i veïnes, el torn de respostes del govern gairebé no va arribar als cinc minuts: “Això és responsabilitat de la Generalitat...”, “Això és feina del serveis socials...”, “Això és responsabilitat de tal Consorci...”, “Això ja ho mirarem...” "Fou literalment humiliant, un cop més. Per això tenim una regidora que cobra entre 5 mil i 7 mil euros al mes? Quina mascarada és aquesta?" Apunta la formació independentista.

Intervenció de la CUP

En el torn d’intervenció de la CUP de Nou Barris, els seus representants van formular dues preguntes. La primera sobre l’estat de les negociacions d’una possible venda o cessió de l’església de la Santa Creu a una entitat religiosa. La segona intervenció va versar sobre la lluita veïnal per l’ambulatori de la Guineueta.

El representant de la CUP va informar que s’havien fet les gestions oportunes davant del Departament d’Interior per aconseguir que els participants a la manifestació poguessin accedir a la sala de plens, i que no fossin aturats per un cordó policial com en altres ocasions.

Posteriorment va denunciar que les Associacions de Veïns de Guineueta i Canyelles havien estat sancionades amb una multa que podia arribar als 30 mil euros, a causa d’uns informes elaborats per la Guàrdia Urbana, i va preguntar a la regidora si aquest era el concepte de mediació que tenia: col·laborar amb la repressió del moviment veïnal. Per últim, li va demanar que complís l’acord municipal d’acord amb el qual l’Ajuntament de Barcelona té l’obligació d’instar el Consorci de Salut de Barcelona a reobrir el servei d’urgències del CAP de la Guineueta.

Altres representants d’entitats van formular les seves reivindicacions, per exemple el president de l’AA.VV. del barri de Porta va exposar el procés ple d’irregularitats pel qual la gestió del CF Alzamora serà cedida a la multinacional Fundación Marcet, vinculada a l’Opus Dei, i també va denunciar que als baixos de la plaça Sóller l’Ajuntament hi vol emplaçar un magatzem d’aliments, per la qual cosa va reclamar una negociació amb les entitats de Porta per decidir quins és el millor futur per a la plaça Sóller i perquè el CF Alzamora continuï sent un club de futbol per als infants i la gent jove del barri.

Per una altra banda, una representant de la coordinadora de les AMPA de Nou Barris va llegir un manifest per denunciar les retallades en ensenyament, les quals amenacen molt greument el sistema d’educació pública, i va enumerar tot un seguit d’àmbits en els quals es podria reajustar el pressupost, per exemple fent pagar l’IBI a l’església catòlica o reduint els sous dels polítics.

Teatrets de fireta

La CUP considera que les actuals instàncies que suposadament serveixen d’òrgans de participació ciutadana no són més que teatrets de fireta a través dels quals els polítics de torn fan veure que escolten i es preocupen per les necessitats del veïnat.

Dilluns passat, segons la CUP "es va poder comprovar que a Nou Barris cada cop som més els que percebem que aquesta situació és tan insostenible com la farsa que estan representant aquests professionals que beuen dels fons públics. Per això us cridem a plantar-hi cara. Com? Com ho hem fet al llarg de tota la Història: ajuntant-nos, organitzant-nos, mobilitzant-nos i oferint propostes alternatives"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid