Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SANITAT
Nou Barris s'oposa a les retallades en els serveis d'urgències

La CUP fa una crida a la mobilització veïnal per evitar el tancament del servei d'urgències del CAP de la Guineueta

03/01/2012 Política
El Departament de Sanitat del Govern de la Generalitat, encapçalat pel Conseller Boi Ruiz, ha fixat pel proper 16 de gener el tancament del servei d'urgències nocturnes del CAP de la Guineueta. Aquests serveis que fins ara oferia el centre públic situat al Passeig Valldaura del districte de Nou Barris de Barcelona, seran delegats a la clínica carmelitana de titularitat privada situada al barri d'Horta-Guinardó, a la qual l'Administració Pública haurà de pagar un lloguer. Per altra banda, això suposarà que els veïns i veïnes de Nou Barris, en casos d'emergència, es veuran obligats a desplaçar-se fora del districte amb el greu prejudici que podria suposar per la salut, especialment en els casos de persones grans o amb mobilitat reduïda.

Aquesta decisió s'emmarca dins el projecte de reordenació dels serveis d'urgències dels Centres d'Atenció Primària de Barcelona que s'està duent a terme des del Departament de Sanitat i que suposarà una reducció dels serveis d'urgències als centres de sanitat pública més propers als barris i al veïnat.

La CUP de Nou Barris va aprofitar el darrer Plenari del consell del Districte per preguntar a l'equip de govern sobre aquesta qüestió. Després que la Regidora del Districte Irma Rognoni, negués tenir cap coneixement sobre el tancament de les urgències de la Guineueta, la formació ha denunciat que “o bé la regidora ha mentit o bé ha negligit a l'hora d'estar informada sobre una decisió tan greu com aquesta”.

La Candidatura ha instat a la ciutadania a formar part de la lluita i la mobilització veïnal al carrer a través de la participació a les concentracions convocades cada dilluns i divendres a les set del vespre davant del CAP de la Guineueta per reclamar la inamovibilitat del servei d'urgències i exigir una sanitat pública de qualitat.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid