Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
La CUP porta als jutjats les irregularitats en la contractació d'un centre sanitari a Nou Barris

Es fan constar a la denúncia algunes adjudicacions en favor d’empreses del Grup Sehrs, presidit per Ramon Bagó.

22/06/2012 Res-pública
La CUPha presentat davant el Jutjat de Guàrdia de Barcelona una denúncia en relació a diversos contractes del centre sanitari de les Cotxeres Borbó, de Nou Barris. En aquesta denúncia s’han exposat les irregularitats que la Sindicatura de Comptes de Catalunya i diversos mitjans de comunicació han donat a conèixer darrerament, per tal que siguin investigats.

Els fets denunciats, giren entorn a la cessió per part del Consorci Hospitalari de Catalunya del conveni interadministratiu per a la concessió administrativa de l’equipament de Cotxeres de Borbó, a favor de CHC Vitae, S.A. Així mateix, es fan constar a la denúncia algunes adjudicacions en favor d’empreses del Grup Sehrs (presidit per Ramon Bagó). Havent estat el senyor Ramon Bagó responsable d’aquestes empreses de capital públic o mixt, hi va haver adjudicacions a empreses privades relacionades amb ell mateix.

Des de la CUP, entenen que hi ha una incompatibilitat manifesta –si més no en el terreny polític- entre els interessos privats que com a empresari del sector sanitari té el senyor Bagó, i els interessos públics que ha de defensar ocupant càrrecs directius en l’àmbit de la sanitat pública.

Així mateix, s’ha instat al jutjat a dur a terme diligències d’instrucció i a donar trasllat a la fiscalia anticorrupció, per tal de determinar si aquestes irregularitats, i les incompatibilitats entre interessos públics i privats, són constitutives de delicte.

En tot cas, des de la CUP manifesta que seguirà treballant des de tots els fronts possibles per denunciar que, amb la crisi com a excusa, s’està duent a terme una operació de desmantellament, atomització i privatització de la sanitat pública catalana, amb l’únic objectiu d’enriquir encara més al sector sanitari privat.

Alcalde convergent a Calella

Bagó va ser alcalde de Calella per CiU del 1979 al 1991, director general de Turisme de la Generalitat en el primer Govern de Jordi Pujol (1980-1984) i guardonat amb la Creu de Sant Jordi, també és un alt càrrec del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), una entitat pública que aplega 76 ambulatoris i 44 hospitals i que rep ingents quantitats de recursos provinents de la Generalitat des de la seva fundació el 1983. Només en la darrera dècada, les empreses del Grup Serhs, un hòlding turístic, de distribució i alimentari amb 64 empreses i 2.600 treballadors que l’any passat va facturar 473 milions d’euros, han rebut un mínim 50 milions d’euros públics a través de contractes d’hospitals i centres gestionats pel CSC.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid