Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pacte Fiscal
La CUP rebutja un pacte fiscal "destinat al fracàs" i defensa la plena sobirania econòmica dels Països Catalans

"És un acudit de mal gust que el debat arribi després de que els Països Catalans hagin quedat sotmesos a la doble intervenció de l'estat i de la UE”

26/07/2012 Política
"Només la plena independència podrem decidir com gestionar els nostres recursos" "Només la plena independència podrem decidir com gestionar els nostres recursos"

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) va aprofitar el debat d'ahir al Parlament autonòmic de la Ciutadella per presentar un document en què critica durament l’estratègia del pacte fiscal i el concert econòmic.

L’organització independentista i d’esquerres afirma que el debat sobre el pacte fiscal ha estat impulsat per uns partits que en els darrers anys han anat “sistemàticament per darrere de les aspiracions de la gent del carrer” i que es preocupen més “per mantenir els privilegis dels principals responsables de la crisi que per defensar els interessos de la majoria”. En aquest sentit la CUP denuncia que el debat no incorpori el que anomena “dèficit fiscal interior entre rics i pobres provocat pel frau fiscal i per la baixa pressió impositiva sobre el capital i les rendes més altes”.

Segons el portaveu de la CUP Artur Rubinat l’aposta pel pacte fiscal és un “parany, ja que no és cert que amb el concert econòmic els catalans passin a decidir què faran amb els seus impostos”. Ha afegit que “fins i tot amb el millor concert econòmic, Espanya ens continuaria obligant a finançar unes forces armades, una justícia i unes infraestructures pensades i dissenyades en contra dels Països Catalans”.

Per la CUP és “un acudit de mal gust que el debat arribi després de que les dues Generalitats catalanes hagin demanat acollir-se al rescat, tot posant els Països Catalans sota la doble intervenció de l’Estat i de la Unió Europea”, i rebla el clau afirmant que “només la plena independència pot donar al poble català la capacitat de decidir com gestionar els seus recursos en benefici de la majoria social”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid